Nederland - 31 juli 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Bryan Garnier verhoogt koersdoel voor Heineken

(ABM FN-Dow Jones) Bryan Garnier heeft het koersdoel voor Heineken verhoogd van 87,00 naar 101,00 euro bij handhaving van een koopadvies, in reactie op kwartaalresultaten.

Analist Nikolaas Faes merkte daarbij op dat de autonome EBIT-groei van 11,8 procent aanzienlijk hoger was dan wat de markt had verwacht.

Hij tekende daarbij aan dat dit vooral te danken was aan de sterke cijfers uit de Amerika’s en West-Europa, die werden ondersteund door gunstige wisselkoersen, focus op premium producten en kostenbesparingen.

De marktvorsers wees verder op de gemengde resultaten in Azië met sterke groei in Vietnam en Cambodja, maar volumedaling in Indonesië en Maleisië  en teleurstellende prestaties in China.

De autonome omzetgroei was het sterkst in Afrika en dat was vooral te danken aan de hoge inflatie en de dubbelcijferige volumegroei in Ethiopië en Zuid-Afrika, aldus Faes. Het operationeel resultaat daalde hier echter, mede vanwege zwakke lokale valuta.

De analist verwacht op basis van de sterke halfjaarcijfers zijn taxaties te gaan verhogen.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel Heineken maandagochtend bijna een vol procent lager op 87,50 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.