Nederland - 18 maart 2021 - crypto

BofA: “DeFi is mogelijk nog disruptiever dan bitcoin”

door SVEN VAN GASSE

Wanneer je crypto’s zegt, denken de meeste beleggers meteen aan bitcoin. Ethereum, de tweede grootste crypto, is echter een stuk minder bekend. Toch heeft de blockchain van ethereum meer mogelijkheden dan die van bitcoin, zoals decentralized finance. Bank of America is dan ook een grote fan van ethereum.

Bank of America is de op één na grootste bank van de Verenigde Staten. En is geïntrigeerd door decentralized finance of kortweg DeFi.

DeFi

In een eigen rapport, genaamd “Bitcoin’s Dirty Little Secrets”, benadrukt de bank dat DeFi potentieel nog disruptiever kan zijn dan bitcoin. BofA ziet DeFi als een radicale verandering ten opzichte van de huidige kapitaalmarkten.
DeFi verwijst naar de snelgroeiende sector van geautomatiseerde, op blockchain gebaseerde, handels- en leenplatformen die op termijn een stevige uitdaging kunnen vormen voor banken, Wall Street-bedrijven en verzekeringsmaatschappijen. De blockchain van ethereum is de meeste gebruikte voor DeFi-applicaties.
De DeFi-sector heeft nu ongeveer een waarde van $35 miljard. Er is dus nog een zeer lange weg te gaan alvorens deze technologie de financiële wereld op zijn kop zal zetten.De bank stelt:

DeFi heeft tal van mogelijkheden die in de financiële wereld kunnen worden toegepast.

Geen enkele goede reden om bitcoins te kopen

Over de Bitcoin is BoA niet positief. De bank verklaart dat er geen enkele goede reden is om bitcoin te kopen, tenzij je de prijzen ziet stijgen.
Volgens Bank of America is de ontwikkeling van “central bank digital currencies” – dit zijn cryptomunten die uitgegeven worden door centrale banken – een groot gevaar voor de cryptomarkt. De bank noemde central bank digital currencies zelfs het kryptoniet voor de bitcoin.

Bron: Yahoo Finance

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.