Value? Die zien we in deze sectoren

Zeer veel beleggers verwachten dat we de komende jaren geen economische hoogtijd zullen beleven. Onder meer door de handelsoorlog tussen de VS en China koelt de economie af.

Bovendien stellen veel beleggers zich de vraag wat de centrale banken nu nog uit de hoed kunnen toveren om de economie verder te stimuleren. Het lagerentebeleid loopt nu al jaren, met weinig succes. Uitdagingen genoeg dus, maar zoals altijd zorgt onzekerheid op de beurs ook voor kansen. We stippen even aan waar wij nu waarde zien.

Value sector #1: Retail

Retail is een zeer breed begrip. Sommige denken bij het horen van het woord ‘retail’ aan Ahold Delhaize (verkoop van voedingsproducten) of aan H&M (verkoop van betaalbare kledij of LVMH (de verkoop van luxegoederen).

De retailsector is dus zeer gevarieerd en kent veel verschillende soorten bedrijven.

Op dit moment hebben beleggers echter zoveel schrik van de retailsector dat ze er gewoon zelfs niet meer durven naar kijken. Hierdoor is het voor ons duidelijk dat er zich in deze sector waarschijnlijk veel ondergewaardeerde bedrijven bevinden.

Wij kijken op dit moment vooral naar bedrijven binnen de retailsector die geen fundamentele problemen hebben maar die toch bijzonder laag gewaardeerd staan.

De meeste retailbedrijven zijn geen hoogvliegers met hoge groeicijfers of bijzonder hoge winstmarges. Het zijn geen Facebooks of Alphabets, maar het zijn vaak wel bedrijven met een stevige vrije kasstroom, mooi dividend, mooi beleid voor inkoop eigen aandelen, een stevige balans, en een bijzonder aantrekkelijke waardering.

Volgens ons kunnen deze “middelmatige bedrijven” met een beetje geluk zeer buitengewone rendementen met zich meebrengen voor beleggers met het nodige geduld.

In ons retail ebook, toegankelijk voor leden van onze Value Investors Club (deel van het True Value Rapport), presenteren wij alvast 5 koopwaardige kandidaten binnen de retailsector.

Value sector #2: Vastgoed

Op staatsobligaties krijg je momenteel quasi 0% ofwel een negatief rendement. Op spaarboekjes krijg je amper 0,50% als je geluk hebt. En als we de inflatie verrekenen maak je sowieso verlies. Dit zijn dan ook barslechte investeringen voor iedere rationele belegger.

Waar zitten volgens ons dan wel kansen voor beleggers die op zoek zijn naar een stroom van voorspelbare inkomsten? Bij stabiele dividendaandelen die veel meer rendement bieden dan obligaties of een spaarrekening.

En wat zijn dé stabiele dividendaandelen bij uitstek? Vastgoedaandelen.

Vastgoed behoudt niet alleen zeer goed zijn waarde (het is inflatie-bestendig), maar het is iets fysiek in de echte wereld dat niet zomaar kan verdwijnen. Het heeft altijd een restwaarde en het heeft altijd een nut (mensen kunnen er wonen of werken).

Wij zien op dit moment bijzonder veel waarde in vastgoedaandelen die mooie dividenden betalen en aantrekkelijk groeivooruitzichten hebben. Denk hierbij aan seniorenvastgoed, residentieel vastgoed, 5G-vastgoed, marihuana vastgoed, of zelfs kantorenvastgoed.

De dividendrendementen van dit soort vastgoedaandelen schommelen tussen 2,5% en meer dan 5% tot soms zelfs 6%. Dat is 5x tot 10x beter dan het rendement dat je krijgt op een spaarboek en oneindig keer beter dan het rendement van een negatieve staatsobligatie.

Download hier onze “Vastgoed van de toekomst” ebook waarin wij de beste vastgoedkansen van het moment bespreken.

Value sector #3: cashrijke bedrijven

Cashrijke bedrijven zijn uiteraard geen “sector”, maar eerder een “type” bedrijf.

Niet alle bedrijven zijn in staat om massaal veel cash op hun balans te laten staan of om zoveel cash te genereren dat men niet meer weet wat men er mee moet doen. Dit soort bedrijven krijgen van ons een streepje voor omdat cash volgens ons zeer waardevol is, vooral tijdens slechte(re) (beurs)tijden.

Wij zien momenteel waarde in bedrijven die veel cash genereren of veel cash op de balans hebben, omdat cash in de waarderingen van deze bedrijven vaak ondergewaardeerd wordt.

Veel beleggers vinden het eerder slecht dat een bedrijf veel cash op de balans heeft, want dat wil zeggen dat het bedrijf geen groeikansen ziet, en door de inflatie verliest die cash zijn waarde in de loop der tijd.

En terwijl dit waar is, zien wij toch vooral positieve argumenten voor bedrijven met veel cash.

Cash zorgt niet alleen voor een “veiligheidsfactor” (het bedrijf kan onverwachte kosten opvangen), maar cash zorgt ook voor gigantische opportuniteiten. En deze toekomstige/mogelijke opportuniteitsopbrengsten doordat men veel cash heeft, wordt amper verrekend in de huidige waardering van cashrijke bedrijven.

Denk even mee:

Wanneer er zich een recessie voordoet en veel bedrijven hebben geldnood, welke zijn dan de bedrijven die zullen overleven? Inderdaad, de bedrijven met veel cash op de balans. Zij kunnen zelfs overnames doen en andere bedrijven oppikken tegen aantrekkelijke waarderingen.

Bovendien kunnen cashrijke bedrijven blijven investeren in groei terwijl andere bedrijven kosten zullen schrappen. Het gevolg? Bedrijven met veel cash zullen marktaandeel kunnen innemen of een technologische voorsprong bekomen.

Tot slot, kunnen cashrijke bedrijven eigen aandelen inkopen of dividenden uitkeren, zelfs in slechte beurstijden. Deze bedrijven zullen door hun robuuste eigenschappen ook veel minder hard dalen dan andere bedrijven. Met deze aandelen kan je je portefeuille dus “recessie-proof” maken.

Volg dieter op de voet

Direct zien wanneer Dieter een nieuwe kooptip plaatst? Meld je GRATIS aan!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.