Short op software

Voor veel groeiaandelen was het de afgelopen 3 weken geen feestje op de beurs. Software kreeg de grootste klappen te verwerken en iedere rally, zie ik als een verkoopkans. Met oog op de pilot die wij hebben voor hefboom/turbo producten, vandaag ook een trade met opties op softwarebedrijven.

— UPDATE 16 OKTOBER 13.00AM NYSE —

Workday daalt vandaag ook met 12%, tijd om de optiespread te sluiten. Is verkocht voor -.69 en kan je nu terugkopen voor -.17.

Twee mooie trades, gefeliciteerd allemaal.

— EIND UPDATE

 

— UPDATE 8 OKTOBER 10.10AM NYSE TIJD —

Ik verkoop de rest van de puts op SE, nu het koersdoel bijna is gehaald. Dit kan voor 3.70 (een winst van 51%). Workday laat ik rustig staan.

— EIND UPDATE —

—- UPDATE 2 OKTOBER 9.55 AM NYSE TIJD —
Ik neem nu zelf een beetje winst op 2.95  voor een paar van de puts op SE. Ik laat nog wel wat openstaan, maar die 20% winst in een halve dat is prima momenteel.

Workday laat ik gewoon volledig openstaan.

—- EIND UPDATE—-

Ben je nog geen lid? Check dan nog even deze blog en meld je aan. 

Ik zal het kort houden vandaag en laat vooral deze video het werk doen:

Waarbij ik natuurlijk wel twee opties meegeef die ik nu interessant vind:

Optie Trade 1: een uitblijvend herstel bij Wday.

Dit is niet een keiharde en super agressieve trade, maar speelt in op Workday door een call spread te verkopen (bear calls pread).  Waarbij je de oktober 2019 opties pakt en de 190/195 series inneemt.

Ik neem hier zelf geen stoploss voor, omdat het maximale verlies al is ingesteld op 500 USD.  Mocht je deze trade niet begrijpen: we zijn bezig met wat meer informatie over opties en zullen ook dit soort trades gaan bespreken, maar bedenk wel dat als je deze trade niet snapt – er precies voor dit soort redenen paper trading accounts zijn uitgevonden. 

Ziet er zo uit:

Disclaimer: ik neem deze zelf ook in. 

Optie Trade 2: Put op SE

Deze is weer iets agressiever, waarbij ik gewoon een put inneem op SE. Ik kies daarvoor voor de december-serie, waardoor we relatief wat tijdswaarde kopen maar ook wat langer met de trade kunnen lopen.

Ik kies voor de 20 december 2019 opties, met uitoefenprijs op 30. Kan je nu kopen voor 2.45 de stuk. Ziet er zo uit:

Stoploss zou ik op 1.20 plaatsen. Denk daar goed over na, want het betekent een verlies van ruim 50% als de stoploss wordt geraakt. Is dat erg? Nee. Maar het wordt wel erg op het moment dat je er 5.000 euro insteekt, terwijl je helemaal geen verlies wilt dragen van 2.500 euro of meer. Zorg dus heel goed dat je weet hoe het zit met de positiegrootte.

Disclaimer: ik neem deze zelf ook in. 

Extra disclaimer: dat ik deze posities inneem betekent niet dat ik 100% zeker ben dat we gaan dalen. Ik neem dagelijks meerdere posities in op de markt en kan er ook zo weer uit, waarbij ik het ook niet erg vind om verliezen te pakken en zelf logisch nadenk over mijn positiegrootte. Als deze trades waardeloos aflopen, is dat voor mij niet erg. Maar dat is niet voor iedereen zo. Denk dus altijd goed na over positiegrootte. Als ik uit deze posities stap, laat ik dat wel weten als onderdeel van onze Pilot. Volg mij dus absoluut niet blind en begrijp dat deze posities helemaal niets zeggen over de rest van mijn portefeuille en hoe dit is ingericht. Zie dit dan ook niet als financieel advies (want dat is het niet) en ook niet als een aanzet tot het kopen van iets (want dat doe ik niet). 

Volg michiel op de voet

Direct zien wanneer Michiel een nieuwe kooptip plaatst? Meld je GRATIS aan!

Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Henk Belegger
4 jaren geleden

Dank Michiel, heeft jullie abonnement op het Azie Rapport weer verdiend deze trade!
Workday heb ik ook nog lopen maar gaat ook de goede kant op zie ik.

Ronny-dz
4 jaren geleden

Netjes gezien hoor, ik heb se meegepakt!

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.