Eindelijk! De échte Historische Marihuana Dag

Zo. Het heeft even geduurd, maar nu is het dan eindelijk zover. Afgelopen nacht is er door het Canadese parlement ingestemd met de cannabis wet C-45.

De afgelopen zes maanden hebben senatoren hier op lopen puzzelen. En een paar weken geleden, was er dan al een goedkeuring van de Senaat.

Dat was echter niet de definitieve goedkeuring waar beleggers op zaten te wachten. De Senaat had namelijk 40 aanpassingen voor de wet, dus het Lagerhuis moest weer stemmen op al die aanpassingen.

Gisteravond is er dus eindelijk echt akkoord gekomen.

De geupdate versie van de C-45 wet, ging makkelijk door het Lagerhuis met een 205-82 stemming. En ook de Senaat stemde in met 52-29.

Na 90 jaar, marihuana weer legaal

Goed, nu is er nog een kleine formaliteit waarin de wet een ‘Royal Assent’ moet krijgen. Deze toestemming is echter een formaliteit en dat betekent dat beleggers vanaf nu kunnen investeren in een 100% legale cannabisindustrie.

Met:

  • Canadezen die vanaf 18 jaar tot 30 gram gedroogde cannabis mogen bezitten. Maar provincies in Canada hebben wel het recht om hier aanpassingen op door te voeren. Dat is een beetje hetzelfde als de alcoholconsumptiewetgeving in Amerika.
  • Thuiskweken is ook mogelijk, waarbij je tot 4 planten mag kweken. Québec en Manitoba hebben al aangegeven de thuiskweek te willen verbieden.
  • Het is aan de provincies zelf om te bepalen op welke plekken cannabis gerookt mag worden.
  • Gedroogde cannabis en cannabisolie zal in 2018 worden verkocht. Edibles blijven nog illegaal tot waarschijnlijk 2019 of begin 2020.

Daarmee krijg cannabis eigenlijk een redelijk zelfde wetgeving als alcohol in Canada. En dat geldt ook voor de winkels die deels door de overheid of door private bedrijven kunnen worden gerund.

Nooit meer afwachten

Dit is natuurlijk prachtig nieuws voor marihuanabeleggers. En een mooie beloning voor ons werk met de marihuanagidsen, waar we duizenden beleggers hebben gepositioneerd in een van de grootste groeitrends van dit decennium.

Gefeliciteerd allemaal!

Volg michiel op de voet

Direct zien wanneer Michiel een nieuwe kooptip plaatst? Meld je GRATIS aan!

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.