Vermogensbeheerder BlackRock gaat een nieuw fonds lanceren voor de tokenisatie van activa op het Ethereum-netwerk. Dit betekent dat echte activa, zoals geld en schatkistpapieren, worden omgezet in digitale tokens op de blockchain. De vermogensbeheergigant heeft ook een strategische investering gedaan in het activatokeniseringsbedrijf Securitize.
Getokeniseerde RWA’s zijn fysieke goederen (onroerend goed, voertuigen, goud, enz.), waarvan hun claims of eigendomsrechten zijn vertegenwoordigd in digitale tokens. Neem bijvoorbeeld een woning. Daar vertegenwoordigt een akte het eigendom van dat huis. Een token kan in dit geval hetzelfde vertegenwoordigen als een traditionele akte, maar dan volledig digitaal.
Lees hier meer over getokeniseerde RWA’s.
—Lees ook: Gratis gids: de Ethereum Staking Blauwdruk —
Het BlackRock USD Institutional Digital Liquidity Fund wordt vertegenwoordigd door de op blockchain gebaseerde BUIDL-token. Dit wordt volledig ondersteund door contanten, Amerikaanse schatkistpapieren en terugkoop-overeenkomsten.
Het fonds zal investeerders dagelijks rendement bieden via blockchain technologie. Dit werd bekendgemaakt in een persbericht van het bedrijf.
Volgens Robert Mitchnick, het hoofd van digitale activa bij BlackRock, is dit een stap voorwaarts in hun digitale strategie. Hij zegt:
“We zijn gefocust op het vinden van oplossingen in de digitale activa ruimte die echte problemen oplossen voor onze klanten.”
BlackRock heeft ook een strategische investering gedaan in Securitize, een bedrijf gespecialiseerd in activa-tokenisatie.
Deze zet van BlackRock volgt op eerdere stappen van andere grote spelers in de financiële wereld, zoals Citi en JPMorgan, die ook de mogelijkheden van tokenisatie verkennen.
—Lees ook: Gratis gids: Vastgoed beleggen via blockchain: stap voor stap handleiding —
Bron: CoinDesk
Foto: iStock
Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.
Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.
U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).
Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.
Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.
BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden
Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland
Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.