VIP ACTIE

Word een VIP!
dagen uren min sec
Nederland - 3 september 2020 - Emerging Markets

BlackRock bezorgd over emerging markets

door SVEN VAN GASSE

Het BlackRock Investment Institute heeft een voorzichtige houding over aandelen in emerging markets of opkomende markten. Een groot deel van deze economieën worstelt nog steeds met de verspreiding van het Covid-19 virus.

Het herstel van de aandelenmarkten in opkomende economieën is achtergebleven in vergelijking met de wereldwijde aandelenkoersen. De MSCI Emerging Markets Index is dit jaar met ongeveer 0,4% gestegen. De MSCI World Index is in diezelfde periode 5,8% hoger gegaan.

Ben Powell, investeringsstrateeg bij BlackRock, stelt:

Over het algemeen blijven we een beetje voorzichtig met opkomende markten.

De belangrijkste reden hiervoor is dat het Covid-19 virus nog steeds sterk aanwezig is in deze landen. Powell vreest ook dat een oplossing voor belangrijke kwesties over de gezondheidszorg en de economische beleidsreactie nog altijd niet in zicht is.

De opkomende markten hebben enkele van de hoogste aantallen Covid-19 gevallen ter wereld gemeld. Vier van de vijf landen met het grootste aantal besmettingen – Brazilië, India, Rusland en Peru – zijn opkomende markten.

Belangstelling voor China en Noord-Azië

Powell voegde er wel aan toe dat niet alle opkomende markten het slecht zullen doen. De strateeg legde uit dat hij een duidelijke voorkeur heeft voor zowel China als de Noord-Aziatische markten zoals Zuid-Korea en Taiwan.

Deze drie economieën zijn allemaal grote exporteurs die profiteren van een opleving van de technologiesector.

Volgens Pictet Asset Management, dat over het algemeen positiever is over opkomende markten, zal China het economisch herstel van de opkomende markten leiden. De zwakke Amerikaanse dollar zal de export van deze landen stimuleren en de financieringskosten van hun schulden verminderen.

Onder leiding van China beleeft de opkomende wereld een sterker economisch herstel dan de geavanceerde economieën.

Bron: CNBC

Foto: iStock

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.