Nederland - 28 september 2023 - Beursbrink
door AMY YASSIM

Bitcoin’s volatiliteitsmaatstaf verslaat die van Ethereum 20 dagen op rij

Bitcoin (BTC) blijft ’s werelds grootste en meest liquide digitale activum. Toch prijzen crypto-handelaren steeds meer een hogere volatiliteit in bitcoin in verhouding tot ether (ETH). De geïmpliceerde volatiliteit (IV) van Bitcoin heeft Ether gedurende een recordperiode van 20 opeenvolgende dagen overtroffen, volgens Deribit’s 30-daagse implied volatility index. 

Even kort, wat houd geïmpliceerde volatiliteit in? Het is een schatting van de prijsturbulentie over een specifieke periode op basis van optieprijzen.

Bitcoin boven Ethereum

De implied volatility index wijst erop dat beleggers al sinds 7 september hogere prijsschommelingen in Bitcoin verwachten in vergelijking met Ethereum. Dit zie je ook terug in onderstaande afbeelding:

Doordat Bitcoin nog steeds ’s werelds grootste en meest liquide digitale asset is, hebben investeerders de neiging om de voorkeur te geven aan Bitcoin vanwege de huidige macro-economische onzekerheden.

De verwachtingen voor Ethereum dalen deels als gevolg van de verminderde inkomsten van Ethereum en de hernieuwde inflatoire tokenomics. Deze factoren hebben bijgedragen aan de lagere aantrekkingskracht van Ethereum onder investeerders.

— Lees ook: De explosiefste selectie crypto’s in de markt

Bitcoin nu voorkeur, maar Ether kan opleven na upgrade

Bitcoin is in de loop der jaren geëvolueerd tot een macro-asset en volgt nauwlettend de ontwikkelingen in het Amerikaanse beleid, de financiële sector en de sentimenten op de traditionele markten. Met recente macro-risico’s zoals stijgende Amerikaanse schatkistrendementen, de dreiging van stagflatie en een sterkere dollarindex, richten investeerders hun aandacht op Bitcoin als een veilige haven.

Ondanks de huidige trend kan Ethereum een opleving zien wanneer de Ethereum Improvement Proposal (EIP)-4844 later dit jaar wordt geïmplementeerd. Deze upgrade, die “proto-danksharding” introduceert, heeft als doel de gaskosten te verminderen en het aantal transacties te vergroten. Investeerders houden deze ontwikkeling nauwlettend in de gaten.

— Lees ook: Gratis gids: de Ethereum Staking Blauwdruk

Bron: CoinDesk 
Foto: iStock

Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden. 

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.