Nederland - 10 februari 2024 - Beursbrink
door AMY YASSIM

Bitcoin stijgt richting $48.000 voor Chinees Nieuwjaar

Bitcoin staat op het punt om een opmerkelijke stijging te zien richting $48.000. Deze stijging wordt gesteund door historische patronen rond Chinees Nieuwjaar. Dat suggereert onderzoek van 10X Research, geleid door Markus Thielen. De grootste cryptomunt steeg gemiddeld met 11% tijdens het Chinees Nieuwjaarsfeest in de afgelopen 9 jaar.

—Lees ook: Makkelijkste manier om geld te verdienen met crypto

In de volgende grafiek zien we het koersverloop van Bitcoin, dat zijn zijwaartse trend na meer dan een maand doorbreekt met een flinke stijging:

— Ook de markt analyseren via TradingView grafieken? Check deze link! —

Bitcoin stijgt met Chinees Nieuwjaar

Sinds 9 jaar heeft Bitcoin consequent winsten geboekt tijdens dit festiviteit, een trend die Thielen ziet voortzetten. Hij gaf aan:

Dit opent de deur naar ons kortetermijndoel van $48.000.

Na het doorbreken van een sleutelweerstand rond $44.000, heeft Bitcoin donderdag de $45.000 overschreden, wat Thielen omschrijft als “zeer belangrijk”. Zie hieronder de doorbraak:

Thielen: Bitcoin naar $52.000 en verder

Thielen voorspelt verder dat Bitcoin tegen medio maart $52.000 zou kunnen bereiken, volgens de Elliott Wave-theorie. Dit is een technische analyse die ervan uitgaat dat prijzen zich bewegen in repetitieve golfpatronen. Volgens de theorie ontwikkelen prijstrends zich in vijf fasen, waarvan golven 1, 3 en 5 “impulsieve golven” zijn die de hoofdtrend vertegenwoordigen. Golven 2 en 4 zijn terugtrekkingen tussen de impulsieve prijsactie.

BTC voltooide zijn golf 4 terugtrekking door te corrigeren naar $38.500, volgens Thielen, en is nu zijn laatste, vijfde impulsieve fase van deze uptrend ingegaan. Deze staat gericht op $52.000 tegen medio maart.

De algehele bullish markt kan doorgaan tot ergens tussen april en september 2025, zegt Thielen. Hij voorspelde eerder dit jaar een Bitcoinprijs van $70.000 tegen het einde van dit jaar.

De explosiefste selectie crypto’s in de markt

Bron: CoinDesk
Foto: iStock


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.