Nederland - 17 december 2020 - Beursbrink

Bitcoin-rally blijft duren, nieuwe all-time high van 23.757 dollar

door STIJN

Een déjà-vu kunnen we het gerust wel noemen. De populaire digitale munt, de bitcoin, heeft op 17 december een nieuwe recordkoers aangetikt. In de voormiddag steeg de prijs voor één bitcoin naar 23.757 dollar. Daarmee ligt het rendement dit jaar al op 200 procent. Ook andere cryptomunten, zoals litecoin en ethereum, zitten opnieuw stevig in de lift.

Woensdag doorbrak de bitcoin voor het eerst de 20.000 dollargrens en donderdag zitten we alweer op een nieuwe recordkoers. In de voormiddag was één bitcoin 23.757 dollar waard, ondertussen is de prijs een beetje gezakt en noteert ze op 22.631 dollar. Eén ding is duidelijk, het momentum op de cryptomarkt zit goed en doet ons denken aan eind 2017 – begin 2018.

Crypto bulls zijn al een tijdje aan het benadrukken dat de vraag van grote institutionele beleggers fors is toegenomen dit jaar. Ze benadrukken ook dat de bitcoin een goede hedge is tegen inflatie, net zoals goud. Volgens een bericht van J.P. Morgan gaan investeerders hun posities in crypto uitbreiden aan de hand van ETFs en fondsen die de bitcoin, en andere grote digitale munten, tracken.

Institutionele beleggers

Eric Demuth, CEO van cryptoplatform Bitpanda, zei tijdens een interview dat de stijging dit jaar anders is dan de stijging in 2017. Toen waren het voornamelijk particulier beleggers die digitale munten kochten, nu zijn de ‘grote jongens’ er ook mee gemoeid.

Now, we additionally have billionaires praising bitcoin and investment funds securing significant positions worth hundreds of millions. The big players that were once very distant from bitcoin and were outspoken critics are now joining in with the run.

Nu de bitcoin weer hard aan het stijgen is, verwachten analisten en marktkenners dat de digitale munt nog hoger zal stijgen. Scott Minerd, CIO van Guggenheim Investments, plakt zelfs een koersdoel van 400.000 dollar op de bitcoin. Hij gelooft er alleszins in, zijn firma heeft namelijk een aanvraag ingediend om 10 procent van hun 5,3 miljard dollar Macro Opportunities Fund te investeren in het Bitcoin Trust fonds van Grayscale.

Bronnen: CNBC

Foto: Onov3056 – Wikimedia – CC BY-SA 4.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.