Nederland - 8 december 2023 - Beursbrink
door AMY YASSIM

Bitcoin-prijs mogelijk boven $50.000 in begin 2024

Investeerders in Bitcoin kunnen uitkijken naar een mogelijke stijging van de prijs tot boven de $50.000 in het vroege 2024. Dit volgt uit een recent rapport van analysebedrijf CryptoQuant. Ze hebben de mogelijke stijging gebaseerd op Bitcoin’s gebruikersactiviteit.

De huidige prijs van Bitcoin staat net onder $44.000. Het hoeft dus nog slechts $6.000 te stijgen om CryptoQuants prognose waarheid te maken. Standard Chartered suggereert echter dat het veel verder kan stijgen, naar $100.000 of meer in 2024.

Zie Bitcoin’s koers hieronder:

— Lees ook: De explosiefste selectie crypto’s in de markt

Bitcoin kan naar $53.000

Het rapport gebruikt geavanceerde analysemethoden om te voorspellen dat Bitcoin’s waarde zou kunnen schommelen tussen $50.000 en $53.000 begin volgend jaar. Waaronder de Metcalfe prijswaardering metriek.

CryptoQuant-analisten benadrukken het volgende:

Bitcoin zou zich kunnen richten op een bereik van $50.000 tot $53.000, gebaseerd op het perspectief van de waardering van netwerkactiviteit

Mogelijke correcties op korte termijn

Ondanks deze positieve vooruitzichten waarschuwt het rapport echter voor mogelijke kortetermijncorrecties. Ze waarschuwen dat een aanzienlijk deel van de circulerende Bitcoin-voorraad momenteel winstgevend is. Dit gaat vaak samen met markttoppen.

In het rapport werd er het volgende verklaard:

“Voorzichtigheid is geboden vanwege de mogelijkheid van een kortetermijncorrectie. Op dit moment maakt 86% van de circulerende voorraad winst en de financieringstarieven zijn opmerkelijk verhoogd.”

Zie dit terug in onderstaande afbeelding:

— Lees ook: Gratis gids: 10 regels om succesvol in crypto te investeren

Bron: The Block
Foto: iStock

Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.