Crypto Cashflow - 22 maart 2023 - crypto
door VINCE

Bitcoin moet dit niveau behouden om in stierenmarkt te blijven

Bitcoin blijft in prijs stijgen! Ook wordt er door Cointelegraph gesuggereerd dat het 200-weekse gemiddelde mogelijk zal omslaan naar een support-level, waar Bitcoin telkens vanaf kan blijven stuiteren. Sommige beleggers zijn toch bezorgd over een terugval naar lagere niveaus en beweren dat de stieren moeten “ingrijpen” om de $26.000 grens te beschermen.

728x90

Via TradingView is te zien dat Bitcoin op het moment van schrijven bijna aan $28.000 koerst. Zie ook de onderstaande afbeelding. Maar waarschuwen voor een terugval onder de $26.000, mochten de bulls voor deze grens niet ingrijpen.

— Ook de markt analyseren via TradingView grafieken? Check deze link! —

Bitcoin-stieren moeten “ingrijpen” om $26.000 te beschermen

Nadat ’s werelds grootste cryptomunt zondagmorgen nog even rond de $27.000 bleef hangen, schoot het later op de dag naar $28.000. Op dit niveau staat de koers op het moment van schrijven nog.

Sommige beleggers zijn momenteel echter bang voor een terugval. Zo waren er traders die tijdens de “comedown” naar $27.000 van afgelopen zondag al vreesde voor lagere koersen. Populaire trader Crypto Tony sprak van een daling naar testzones aan $26.100, maar voegde hier direct aan toe dat de stieren op dat moment absoluut moeten ingrijpen:

Michaël van de Poppe, CEO van handelsfirma Eight, is op korte termijn in ieder geval optimistisch. Hij zegt namelijk met zekerheid dat BTC op korte termijn boven de $26.000 blijft, en hij ziet een “push naar $28.500-29.000”. Echter denkt Michaël dat Bitcoin hierna wel de $26.000 zal breken, om uit te komen op $25.000.

Maar niet gevreesd, hij verwacht dat dit wordt opgevolgd met een harde rally naar $40.000!

Volgens deze analist kan Bitcoin neerwaartse trend voorgoed achter zich laten

Als we op de kortere termijn kijken, dan sluiten de bovenstaande analisten iets lagere koersen niet uit. Ga je echter naar wekelijkse gegevens kijken op de langere termijn, dan zou de neerwaartse trend van 2022 wel eens de laatste kunnen zijn. Dit beweert de crypto-analist Rekt Capital.

Zo publiceerde hij op 26 mei 2022 de onderstaande grafiek. Hierin voorspelde hij wat er met Bitcoin ging gebeuren omtrent zijn ‘death cross’ (transitie van uptrend naar downtrend). Zoals te zien is verwachte hij een daling naar de regio tussen $19.700 en $23.500, waarbij het onder zijn 200-daags gemiddelde:

Nu, meerdere maanden later, weten we dat deze zone zeer accuraat was en dat Bitcoin eindelijk weer uit deze zone is gekropen:

Rekt Capital benadrukte ook het feit dat Bitcoin nu weer boven zijn 200-daags gemiddelde van $25.350 handelt. Dit betekent dat dit niveau nu kan flippen van een weerstand naar een steunniveau!

Moet je nu investeren in Bitcoin?

Op korte termijn is het dus zaak dat Bitcoin niet te ver gaat dalen, maar het 200-daags gemiddelde als steun kan gebruiken. Dan zijn op de langere termijn koersen van $40K zeker mogelijk, aldus Michaël van de Poppe. Maar voordat je nu op de koopknop ramt, zou je eens kunnen kijken welke cryptomunten wij nu interessant vinden!

In de Crypto Gids behandelen onze analisten 23 verschillende interessante cryptomunten! Voor deze gids kijken ze niet naar Bitcoin maar focussen ze op de wat kleinere coins, die straks in een flinke stierenmarkt extra explosief kunnen knallen.

Abonneer je nu via deze link!

Bron: Cointelegraph.com

——

Lees ook deze artikelen:


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Crypto Cashflow

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Crypto Cashflow

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.