Nederland - 23 augustus 2021 - crypto

Bitcoin doorbreekt $50 000

door SVEN VAN GASSE

Bitcoin is boven de grens van $50 000 gekropen, nu de virtuele munt blijft klimmen uit zijn maandenlange malaise. Het is de eerste keer sinds 15 mei dat bitcoin deze mijlpaal bereikt heeft. Andere munten stegen mee: ethereum en dogecoin boekten een winst van respectievelijk 3% en 2%.

De bekendste cryptomunt krijgt een boost nadat PayPal haar cryptoactiviteiten zal uitbreiden naar het Verenigd Koninkrijk. Gebruikers kunnen binnenkort 4 soorten cryptocurrencies – bitcoin, ethereum, litecoin en bitcoin cash – kopen, verkopen en bewaren.

Deze aankondiging markeert de eerste internationale uitbreiding van het cryptocurrency-aanbod van het bedrijf buiten de Verenigde Staten. In de Verenigde Staten werd de cryptodienst van PayPal in oktober vorig jaar gelanceerd.

Turbulente maanden

Bitcoin, en bij uitbreiding de hele cryptosector, kenden enkele turbulente maanden. In april bereikte de munt een recordhoogte van bijna $65 000. Hierna crashte bitcoin tot een dieptepunt van minder dan $29 000 nadat China zijn harde aanpak van digitale valuta had geïntensiveerd.

De afgelopen periode schommelde bitcoin tussen de $30 000 en de $40 000. Vorige maand begon bitcoin echter uit het dal te klimmen, toen grote techreuzen hun steun voor digitale valuta uitspraken of leken uit te spreken.

In juli plaatste Amazon een vacature voor een manager op het gebied van digitale valuta en blockchain, waardoor crypto’s een forse boost kregen. De vacature genereerde een buzz over de toekomstige betrokkenheid van het techbedrijf bij crypto’s en het potentieel om de ontluikende digitale valutasector verder te legitimeren.

Bron: CNN

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.