Nederland - 31 mei 2021 - crypto

Bitcoin beleeft slechtste maand in bijna 10 jaar

door SVEN VAN GASSE

De maand mei is een maand om snel te vergeten voor beleggers in bitcoin. De munt kende haar slechtste maand in bijna 10 jaar. Het is nu afwachten of de bitcoin zal herstellen van deze forse tegenslag.

Op de laatste dag van mei herstelde bitcoin een klein beetje, met een stijging van zo’n 1,5%. Voor de volledige maand mei noteert bitcoin echter aan een verlies van bijna 40%, wat de slechtste maandprestatie is sinds september 2011.

In april bereikte bitcoin een recordprijs van meer dan $64 000. Hierna zorgde een stortvloed aan slechts nieuws ervoor dat de prijs van de munt in een neerwaartse spiraal terechtkwam.

Elon Musk kondigde aan dat Tesla geen bitcoin meer zal accepteren voor de betaling van haar auto’s, vanwege zorgen over de milieu-impact van het delven van bitcoin. Hiernaast kondigde China een strengere regelgeving aan voor crypto’s en onthulde het Amerikaanse ministerie van Financiën nieuwe plannen om bitcoin zwaarder te belasten, terwijl de Federal Reserve inspeelt op  de mogelijkheid van een digitale dollar.

Ethereum houdt beter stand

De crash van bitcoin is ook overgeslagen naar andere cryptocurrencies. Kleinere munten zoals Binance Coin, XRP en Polkadot leden deze maand ook forse verliezen.

Andere crypto’s, met name ethereum – de tweede grootste cryptomunt en de ruggengraat voor de handel in NFT’s en DeFi – hebben beter stand gehouden. Ether is slechts met zo’n 6% gedaald. De populairste meme-coin dogecoin kende hiernaast ook maar een lichte daling.

Zogenaamde stablecoin zoals Tether en USD Coin, die gekoppeld zijn aan door de overheid ondersteunde munten, hebben hun naam alle eer aangedaan en noteren vlak voor de maand.

Bron: CNN

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.