Nederland - 10 januari 2022 - Aandelen

“Big Tech zal profiteren van metaverse en crypto”

door SVEN VAN GASSE

Door de stijgende rente en oplopende inflatie zijn technologieaandelen in 2022 onder druk komen te staan. Volgens Cyrus Mewawalla van GlobalData zullen de zorgen voor Big Tech echter maar van korte duur zijn.

Mewawalla verwacht dat Big Tech de de inflatie van zich af zal kunnen schudden en dit jaar zal blijven groeien dankzij verschillende opkomende technologieën. Techbedrijven zullen profiteren van de metaverse, Web 3.3, cryptocurrencies en quantum computing als ze op deze gebieden actief worden.

Big Tech investeert miljarden in nieuwe technologieën die het potentieel hebben om de manier waarop we leven fundamenteel te veranderen.

Eind vorig jaar veranderde Facebook zijn naam in Meta om aan te geven dat het zich zal richten op de zogenaamde metaverse. De metaverse is een virtuele wereld waarin mensen met elkaar kunnen communiceren via digitale avatars, die kunnen bestuurd worden met virtual reality headsets. Andere bedrijven als Google en Microsoft hebben ook reeds VR-headsets ontwikkeld, terwijl Apple er volgens geruchten ook aan werkt.

Verschillende techreuzen doen ook onderzoek naar commerciële toepassingen voor quantumcomputers. Hiernaast is Meta van plan om een cryptocurrency te lanceren, genaamd Diem. Tot dusver hebben de meeste van hen zich echter stil gehouden over Web 3.0, dat wordt bejubeld als de volgende versie van het internet.

Mewawalla stelt:

Als je in één van deze sectoren actief bent, zal je er profijt van hebben ongeacht de macro-economische problemen.

Apple

Vorige week steeg de waardering van Apple tot $3 biljoen waardoor het het meest waardevolle Amerikaanse bedrijf ooit werd. Volgens Mewawalla zal de koers van het aandeel dit jaar echter niet zo sterk stijgen als die van zijn Big Tech-collega’s.

Mewawalla benadrukt dat Apple een zeer sterk ecosysteem heeft met een zeer sterke uitvoering. Hij ziet daarom maar heel weinig neerwaarts risico. Het opwaartse potentieel is volgens hem echter ook maar beperkt, waardoor hij andere Big Tech-bedrijven verkiest.

Mawawalla vindt dat er de afgelopen 10 jaar, ondanks de forse stijging van het aandeel, echter maar weinig innovatie was geweest bij Apple. De Apple TV was een kleine flop omdat dit eigenlijk niets nieuws onder de zon was. Nu wordt er echter wel veel gesproken over nieuwe succesformules zoals een mogelijke elektrische/autonome auto of een slimme bril. Totdat daar echter meer duidelijk over komt, verwacht Mewawalla geen al te grote opwaartse bewegingen voor Apple.

Bron: CNBC
Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.