Nederland - 26 mei 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Beursupdate: Damrak op klein verlies

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen noteren vrijdag richting het einde van de ochtendhandel licht lager. De AEX index zakte 0,4 procent naar 525,55 punten, terwijl de AMX een verlies van 0,5 procent liet optekenen. De AScX noteerde een min van 0,4 procent.

“Veel wat hetgeen de regering en het beleid van de Amerikaanse president Donald Trump omgeeft, zie je ondertussen niet terug op de beurzen, met name omdat er voor beleggers nog altijd geen beleggingsalternatief is”, aldus vermogensbeheerder Leo Montfrooij van Blauwtulp Wealth Management.

De uitkomst van de OPEC-bijeenkomst in Wenen werd door de markt als teleurstellend ervaren en zette de olieprijs lager.

Vermogensbeheerder Montfrooij verwacht voor vrijdag geen al te dynamische handelsdag met lage volumes, ofschoon de macro-economische data uit de verenigde Staten daar nog wel enige aanleiding toe kunnen geven.

Vanochtend vroeg kwamen er in Japan gestegen consumentenprijzen over april naar buiten. Het Italiaanse consumenten- en producentenvertrouwen kwamen over mei lager uit dan een maand eerder.

Naast de tweede raming voor de groei van de Amerikaanse economie over het eerste kwartaal, passeren nog de orders voor duurzame goederen over april en het definitieve consumentenvertrouwen van de Amerikanen over mei, zoals dat wordt gemeten door de Universiteit van Michigan.

Olie noteerde vrijdag licht hoger na het recente verlies. Een juli-future West Texas Intermediate bewoog 0,2 procent hoger op 49,00 dollar, terwijl een juli-future Brent 0,3 procent steeg naar 51,62 dollar. De markt reageerde eerder teleurgesteld op de uitkomst van de OPEC-vergadering, waarmee de olieprijs grootste verlies in drie weken liet zien.

De euro/dollar noteerde op 1,1223. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1212 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1209 op de borden.

Stijgers en dalers

In de Amsterdamse hoofdgraadmeter noteerden slechts drie fondsen een plus, met Altice als grootste stijger met een winst van 1,5 procent.

Het grootste verlies ging naar Gemalto en SBM Offshore die bedien met 1,5 procent terugzakten.

NIBC verhoogde het koersdoel voor Aalberts Industries van 29,50 naar 31,00 euro met een ongewijzigd Neutraal advies. Analist Martijn den Drijver merkte op dat alle eindmarkten voor Aalberts een positieve groei laten zien ofwel sterk aantrekken, met uitzondering van de olie- en gassector. Als gevolg verwacht de marktvorser dat het bedrijf in de periode 2017 tot en met 2019 een hogere autonome groei en EBITA-marge zal realiseren dan waar NIBC eerder rekening mee hield. Het aandeel Aalberts noteerde 0,3 procent lager.

Bij de Midkap-fondsen was het beeld eensluidend met voornamelijk minnen op het bord, met dit verschil dat er geen opmerkelijke opwaartse uitschieter tussen zat. BE Semiconductor Industries verloor 1,4 procent, terwijl ASM International 0,9 procent prijsgaf.

Het aandeel Flow Traders noteerde vrijdag ex-dividend. Het aandeel gaf 2,8 procent prijs.

Bij de AScX-fondsen domineerden de verliezers eveneens. De winsten die er waren beleven beperkt tot 0,6 procent. Het grootste verlies betrof Brunel International dat 1,9 procent inleverde, gevolgd door Fagron waar 1,6 procent van af ging. Probiodrug steeg 0,3 procent.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.