Nederland - 24 april 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Beursblik: vlakke omzetontwikkeling KPN

(ABM FN-Dow Jones) KPN heeft in het eerste kwartaal van 2016 een vlakke omzet geboekt, maar zag de winst en de vrije kasstroom sterk verbeteren. Dit bleek uit een door KPN verzamelde analistenconsensus in aanloop naar de kwartaalupdate van het telecombedrijf, die woensdag voorbeurs verschijnt.

Volgens de analisten boekte KPN in het eerste kwartaal een omzet van 1.656 miljoen euro, waaraan Nederland 1.478 miljoen euro bijdroeg. Ook in het afgelopen kwartaal zal KPN vooral op de zakelijke markt weer de nodige tegenwind hebben ervaren, net als in 2016 al het geval was. Daar stond volgens Deutsche Bank evenwel een “solide” consumententrend tegenover, hoewel ook in het lastige zakelijke segment “een lichte verbetering” zichtbaar was.

Het voor reorganisatiekosten en incidentele posten aangepaste bedrijfsresultaat (EBITDA) uit voortgezette activiteiten lag volgens de marktvorsers op 578 miljoen euro en onder de streep restte naar verwachting een nettowinst van 73 miljoen euro.

Analisten van Jefferies stelden dat KPN weinig moeite zal hebben om aan de verwachtingen te voldoen in het licht van de recente positieve marktontwikkelingen. De lage verwachtingen zijn mogelijk te wijten aan enkele problematische signalen die KPN in het afgelopen kwartaal heeft afgegeven, aldus de marktvorsers. Zo sprak het bedrijf onder meer zorgen uit over de uitrol van 5G in Nederland, transformatiekosten binnen Business en de terugloop van abonnementen.

Volgens Jefferies neemt de concurrentie daarnaast toe, na de fusie tussen Ziggo en Vodafone. Ook is T-Mobile bezig om zijn positie in de markt te veroveren, aldus de marktvorsers.

In het eerste kwartaal van vorig jaar lag de geschoonde omzet van KPN op 1.689 miljoen euro. Het aangepaste bedrijfsresultaat bedroeg toen 568 miljoen euro en onder de streep restte een winst van 48 miljoen euro.

De vrije kasstroom, exclusief het dividend uit Telefónica Deutschland, kwam naar verwachting van de analisten uit op 60 miljoen euro, tegenover een min van 40 miljoen euro in de eerste drie maanden van 2016.

Outlook

Bij de publicatie van de jaarcijfers in februari stelde KPN voor dit jaar te rekenen op een geschoond bedrijfsresultaat in lijn met dat over 2016 en op 1,2 miljard euro aan investeringen. De vrije kasstroom zal, exclusief het dividend uit Telefónica Deutschland, verder groeien.

Verder stelde KPN gecommitteerd te blijven aan een ‘investment grade’-kredietprofiel.

KPN komt woensdag voorbeurs met de cijfers over het eerste kwartaal. Maandagochtend koerste het aandeel op een groen Damrak 1,5 procent hoger op 2,77 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.