Nederland - 4 mei 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Beursblik: resultaten Air France-KLM conform verwachting

(ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM heeft in het afgelopen kwartaal in grote lijnen conform de verwachtingen gepresteerd, waarbij vooral de omzet per stoel sterk verbeterde. Dit stelden analisten van Davy Research donderdag in reactie op de kwartaalcijfers van de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep.

Davy zag dat zowel de omzet als de operationele winst in lijn waren met de verwachtingen, waarbij Air France-KLM vooral profiteerde van gunstige prijsontwikkelingen binnen het passagiersnetwerk. Bovendien wist het luchtvaartbedrijf de kosten op vergelijkbare basis terug te brengen met 1,7 procent, zoals ook door de onderneming werd beloofd, en verbeterde de omzet per stoel met 5 procent op kwartaalbasis sterk. Desondanks bleef er sprake van een kleine omzetkrimp per stoel, hetgeen volgens Davy mede kwam door de late viering van Pasen.

Ook doet prijsvechter Transavia het volgens de marktvorsers nog steeds goed, met een capaciteitsstijging in het afgelopen kwartaal van 27 procent in Frankrijk en zelfs 28 procent in Nederland.

Hoewel de analisten vraagtekens zetten bij de duurzaamheid van de gerealiseerde verbeteringen op de middellange termijn, verwachten de marktvorsers wel dat een goede start van het tweede kwartaal en een lagere brandstofrekening van 200 miljoen euro de resultaten voor heel 2017 positief zullen beïnvloeden.

Op een groen Damrak koerste het aandeel Air France-KLM donderdag 0,6 procent hoger op 7,65 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.