Europa - 20 september 2019 - Aandelen

Beursblik: Prosus op kooplijst UBS

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) UBS is vrijdag gestart met het volgen van beursnieuweling Prosus met een koopadvies en een koersdoel van 90,00 euro.

Een belegging in Prosus biedt volgens UBS een investering in het Chinese Tencent tegen een korting. Op Tencent heeft UBS een koopaanbeveling, omdat de internetgigant “een langstermijn winnaar in China is”.

Daarnaast kan een belegger volgens UBS profiteren van de hoge groei van de belangen die Prosus heeft in bedrijven uit opkomende markten.

De zogeheten holdingkorting op Prosus becijferde UBS op 15 procent van de intrinsieke waarde, ofwel de net asset value, wat ongeveer gelijk is aan de korting die momenteel ook op de beurs geldt.

Het aandeel Prosus steeg vrijdag 0,8 procent naar 69,34 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

Reageer op dit artikel