Nederland - 21 april 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Beursblik: Philips boekt betere resultaten

(ABM FN-Dow Jones) Philips heeft in het eerste kwartaal van 2017 de omzet en winst op jaarbasis zien stijgen. Dit verwachten analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus van het Eindhovense bedrijf in aanloop naar de kwartaalcijfers, die maandag voorbeurs verschijnen.

De marktvorsers verwachten dat Philips in het afgelopen kwartaal op jaarbasis een vergelijkbare omzetgroei heeft gerealiseerd van 1,9 procent, waardoor de groepsomzet kan uitkomen op 5.684 miljoen euro.

De resultaten werden met name aangejaagd door een groei van 5,5 procent binnen de tak Personal Health. Bij de Lighting divisie wordt een omzetdaling van 2,0 procent verwacht. Vanochtend werd al bekend dat Philips Lighting met minder omzet juist meer winst realiseerde in het afgelopen kwartaal, geholpen door een dubbelcijferige groei binnen LED en Home.

Het aangepaste bedrijfsresultaat (EBITA) kan naar verwachting van analisten uitkomen op 425 miljoen euro, hetgeen 7,5 procent hoger ligt dan het resultaat uit dezelfde periode een jaar eerder. Vooral de tak Personal Health zal flink hebben bijgedragen aan het hogere bedrijfsresultaat, terwijl de divisie HealthTech (overig) de resultaten juist zal drukken.

De nettowinst kwam in de eerste drie maanden van dit jaar naar verwachting uit op 156 miljoen euro. In het eerste kwartaal van 2016 realiseerde Philips nog een winst van 37 miljoen euro, vanwege belastingen gerelateerd aan de opsplitsing van de onderneming.

Volgens analisten van Morgan Stanley, die een Gelijkgewogen advies hebben op Philips Lighting, is er sprake van een gemakkelijke vergelijkingsbasis, na de zwakke marges binnen zowel Diagnosis & Treatment als Connected Care vorig jaar. Ook zal het aantal orders in het afgelopen jaar gestegen zijn, nadat Philips in de eerste drie maanden van 2016 nog 3 procent minder orders binnenhaalde op jaarbasis. Tegen deze vergelijking verwacht Morgan Stanley een bescheiden groei van het aantal orders in Amerika en Europa. De analisten hopen dat de huidige ordergroei nu is gestabiliseerd ten opzichte van sectorgenoten.

Verder voorzien de marktvorsers dat de resultaten binnen Personal Health blijven aansterken, terwijl Lighting naar verwachting onder druk blijft staan.

Philips publiceert maandag voorbeurs de cijfers over het eerste kwartaal van 2017. Op een groen Damrak koerste het aandeel vrijdag 0,8 procent hoger op 30,39 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.