Nederland - 20 april 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Beursblik: omzet en winst Wessanen hoger

(ABM FN-Dow Jones) Wessanen heeft in het eerste kwartaal van 2017 naar verwachting een hoger resultaat op een gestegen omzet gerealiseerd. Dit bleek uit een door het bedrijf zelf samengestelde analistenconsensus in aanloop naar de kwartaalcijfers, die vrijdag voorbeurs verschijnen.

Volgens de analisten komt de omzet gemiddeld 14,3 procent hoger uit op 163,5 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (EBIT) steeg naar verwachting met 7,1 procent tot 15,1 miljoen euro, wat zich onder aan de streep vertaalde in een 9,9 procent hogere nettowinst van 10,0 miljoen euro.

Naast autonome groei, profiteerde Wessanen voor een belangrijk deel van recente acquisities.

Analist Robert Jan Vos van ABN AMRO voorziet vooral autonome groei van de eigen merken en een omzetdaling van private label en merken van derden. De marktvorser voorziet dat de vier acquisities uit 2016 in totaal 11,9 procent aan de omzetgroei hebben bijgedragen, waar naar verwachting een negatief valuta-effect van 1,9 procent tegenover staat.

Mede als gevolg van de acquisities, die producten met hogere rendementen toevoegden, voorziet de marktvorser een met 40 basispunten gestegen EBIT-marge van 10,3 procent.

ABN AMRO hanteert voor Wessanen een Kopen advies met een koersdoel van 15,00 euro.

Analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen Bankiers is vooral benieuwd naar de ontwikkeling van de autonome groei en de marges. De marktvorser wees daarbij op de promotiedruk bij voedingsmiddelen en op het feit dat ook retailers als Albert Heijn steeds meer eigen gezonde voedingsmiddelen prominent op de schappen van hun winkels zetten.

Van Beek noemde Wessanen erg duur geprijsd en hanteert mede daarom een Niet Aanbevolen advies voor het aandeel.

Outlook 

Wessanen maakte op 15 februari bij de rapportage over het vierde kwartaal bekend voor heel 2017 een lage dubbelcijferige procentuele groei te verwachten. De marge voor het bedrijfsresultaat ten opzichte van de omzet komt naar verwachting in het lopende boekjaar boven de 8 procent uit, zei het concern toen. De netto-financieringskosten werden geraamd op 2,0 miljoen tot 2,5 miljoen euro en de investeringen zouden in de ramingen van het bedrijf uitkomen tussen de 13 miljoen en 15 miljoen euro.

Op een overwegend groen Damrak noteerde het aandeel Wessanen donderdag 0,4 procent lager op 12,91 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.