Nederland - 1 september 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

NIBC verlaagt koersdoel Sif

(ABM FN-Dow Jones) NIBC heeft na de halfjaarcijfers van Sif Group het koersdoel verlaagd van 16,50 naar 13,20 euro bij handhaving van het Reduceren advies. Dit bleek vrijdag uit een rapport van analist Martijn den Drijver.

“Ondanks de koersval is het nog altijd overgewaardeerd”, concludeerde Den Drijver, die de halfjaarcijfers als “teleurstellend” bestempelde, net als de afgegeven outlook voor heel 2017.

Sif denkt dat de terugval op jaarbasis van de EBITDA in de tweede jaarhelft circa de helft van de terugval in de eerste zes maanden zal zijn, toen deze 3,2 miljoen euro daalde. Dat impliceert dat het genormaliseerde bedrijfsresultaat in 2017 circa 4,5 miljoen tot 5 miljoen euro lager uitkomt dan de 65,4 miljoen euro in 2016.
Eerder zei Sif voor 2017 te mikken op een genormaliseerd bedrijfsresultaat dat vergelijkbaar zal zijn met een jaar eerder.

Verder concludeerde Den Drijver dat vertragingen, de belangrijkste reden voor de koersdoelverlaging, ook impact zullen hebben op de winstgevendheid in 2018, “zoals we vreesden”. De zichtbaarheid voor 2019 is ook nog eens beperkt, voegde de analist toe. Toch werd Den Drijver wel iets optimistischer over de vooruitzichten op de middellange termijn vanwege enkele windprojecten buiten Europa, “maar de winstgevendheid op de korte termijn en de onzekerheid zullen op de koers blijven drukken”.

Het aandeel Sif sloot donderdag 1,3 procent lager op 15,80 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.