Nederland - 15 maart 2018 - Europa
door REDACTIE BEURSBRINK

Vierde kwartaal Sif veel beter dan verwacht

(ABM FN-Dow Jones) Sif heeft in het vierde kwartaal van 2017 veel beter dan verwacht gepresteerd. Dit stelde analist Martijn den Drijver van NIBC donderdag.

De productie in het vierde kwartaal viel “substantieel” hoger uit dan voorzien, waardoor in heel 2017 232 kiloton werd geproduceerd. De guidance lag op 220 kiloton. Dit leverde een hogere bijdrage op afgelopen kwartaal en dankzij het onder controle houden van de kosten ook meer winst, aldus de analist.

Een concrete outlook voor 2018 ontbrak. Het orderboek bevat voor 115 kiloton aan getekende opdrachten en over 70 kiloton wordt exclusief onderhandeld. Mocht de funderingsspecialist er in slagen deze 70 kiloton om te zetten in daadwerkelijke orders, “dan zal dit leiden tot een veel hogere marge en EBITDA dan wij en de markt nu nog verwachten”, aldus Den Drijver. De raming van NIBC voor 2018 ligt op 134 kiloton. Echter met een capaciteit van 300 kiloton is er volgens de analist wel degelijk sprake van een flinke onderbezetting.

Als de productie dit jaar daadwerkelijk 185 kiloton wordt en het onderhoudsprogramma wordt versneld in de tweede jaarhelft, kan het echter allemaal toch meevallen, denkt de marktvorser. Wel houdt Den Drijver er rekening mee dat Sif op het vlak van prijzen wat concessies zal doen om die 70 kiloton ook echt binnen te halen.

Het aandeel Sif sloot woensdag zes procent lager op 14,82 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.