Nederland - 18 april 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Beursblik: Heineken ziet biervolumes slinken

(ABM FN-Dow Jones) Heineken heeft in het eerste kwartaal van 2017 het totale geconsolideerde biervolume zien dalen, waarbij er een autonome volumedaling was in de meeste regio’s. Dit bleek uit een door de brouwer zelf gepubliceerde analistenconsensus, in de aanloop naar de kwartaalrapportage woensdag voorbeurs.

De analisten gaan gemiddeld uit van een daling van het totale geconsolideerde biervolume ten opzichte van het eerste kwartaal van 2016 van 43,5 miljoen naar 43,3 miljoen hectoliter.

De krimp wordt met name veroorzaakt door een daling in de markten Europa en Afrika, Midden-Oosten en Oost-Europa, die niet volledig kon worden gecompenseerd door geringe volumestijgingen in de Amerika’s en in Azië/Pacific.

Op autonome basis waren er volgens de geraadpleegde analisten volumedalingen in de regio’s Europa en Afrika, Midden-Oosten en Oost-Europa, waardoor het autonome volume met 0,5 procent daalde, tegen een groei van liefst 7,0 procent een jaar geleden.

Analist Wim Hoste van KBC Securities merkte daarbij op dat de eerste drie maanden kwartaal van 2016 veruit het beste kwartaal van 2016 vormden, wat de vergelijkingsbasis zeer uitdagend maakt.

KBC Securities hanteert voor Heineken een Accumuleren advies met een koersdoel van 95,00 euro, omdat Hoste voor de lange termijn groeiperspectieven ziet in de opkomende markten in combinatie met een redelijke waardering van het aandeel ten opzichte van andere producenten van snelle consumentengoederen.

Ook analist Richard Withagen van Kepler Cheuvreux gaat uit van een volumedaling en ziet moeilijke marktomstandigheden in de meeste regio’s, maar mikt nog wel op groei in Mexico. Withagen merkte daarbij op dat de bierbrouwer vorig jaar in het eerste kwartaal ook geholpen werd door een vroeg paasweekeinde en een extra verkoopdag door het schrikkeljaar.

De analist van Kepler Cheuvreux paste de taxaties aan vanwege de acquisities van Kirin Brasil en Punch Taverns. Withagen voorziet nieuwe overnames in verschillende regio’s en hanteert voor Heineken een Kopen advies met een koersdoel van 90,00 euro.

Analist Robert Jan Vos van ABN AMRO meldde dat het eerste kwartaal in volumes en omzet traditioneel het kleinste is voor Heineken en dat het concern een jaar geleden ook nog profiteerde van het Vietnamese en Chinese nieuwjaar. Vos voorziet een herhaling van de outlook voor het hele jaar, met onder meer een negatief valuta-effect, verdere groei van autonome omzet en winst en een margegroei van circa 40 basispunten. ABN AMRO hanteert een Houden advies voor ABN AMRO met een koersdoel van 82,00 euro.

Analist Tristan van Strien van Deutsche Bank voorziet aanhoudende prijsdruk in Polen en Frankrijk, maar positieve ontwikkelingen in Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast verwacht de analist negatieve ontwikkelingen in Rusland en de Democratische Republiek Congo, naar winst van marktaandeel in Zuid-Afrika en volumegroei in Nigeria. In de Amerika’s ziet de marktvorser dat positieve ontwikkelingen in Mexico en het Caribisch gebied teniet gedaan zijn door slechte omstandigheden in Brazilië en de Verenigde Staten. In Azië zal de volumegroei van 23 procent van een jaar geleden niet gehaald worden.

De marktvorser is verder benieuwd naar de ontwikkelingen rond de nieuwe brouwerij in Ivoorkust en de recente acquisities van Punch in Groot-Brittannië en Kirin/Schincariol in Brazilië. Het advies luidt bij Deutsche Bank voor Heineken Kopen met een koersdoel van 100,00 euro.

Op een rood Damrak noteerde het aandeel Heineken dinsdagochtend 0,1 procent hoger op 81,19 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.