Europa - 21 augustus 2019 - Aandelen

Beursblik: forse winstgroei voor Adyen voorzien

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Adyen zal donderdag naar verwachting ruim de helft meer winst boeken over het eerste halfjaar dan in 2018, evenals een fors hogere netto-omzet en bedrijfsresultaat. Dat blijkt uit een gemiddelde verwachting van analisten die is ingezien door ABM Financial News.

De analisten voorzien een winst per aandeel van 2,61 euro voor het Amsterdamse betaalbedrijf, tegen 1,69 euro een jaar eerder. Het EBITDA-resultaat zou moeten stijgen van 75 miljoen naar 110 miljoen euro en de netto-omzet van 156 miljoen naar 215 miljoen euro.

Het verwerkte volume van de betaaldienst is als het goed is gegroeid van 70 miljard naar 98 miljard euro.

Een kleine afwijking van de analistenconsensus is overigens geen halszaak, verwacht analist Hannes Leinter van UBS, zo lang men blijft vertrouwen dat de winstverwachtingen voor het hele jaar realistisch zijn. Hij citeert een expert die meent dat Adyen sectorgenoten aftroeft met zijn door technologie gedreven benadering en modulaire dashboard.

De analisten schatten de omzetgroei hoger in dan de slordige 30 procent die het bedrijf zelf noemt als indicatie voor de middellange termijn. Ze zijn benieuwd naar updates over de samenvoeging van klantgegevens uit winkels en internethandel, de marktpenetratie bij middelgrote bedrijven en mogelijke nieuwe contracten met winkeliers. Ook wil men  weten hoe het staat met de bediening van internetveilinghuis eBay via het nieuwe betaalplatform.

Het aandeel Adyen noteerde woensdag 1,2 procent hoger op 677,80 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.