Nederland - 30 mei 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Beursblik: Deutsche Bank verlaagt advies voor bankensector

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank heeft het advies voor de bankensector verlaagd van neutraal naar Onderwogen, omdat de afzwakkende groei in de eurozone afzwakt voor druk op de sector zal zorgen in de komende maanden.

De analisten rekenen op 1,8 procent aan economische groei, wat aanzienlijk lager is dan de 3 procent waar de nieuwe orders in de samengestelde inkoopmanagersindex voor de eurozone momenteel op wijzen. Als die index gaat dalen, zoals Deutsche Bank verwacht, kan dit de beurskoersen van banken raken.

“Banken behoren tot de sectoren die het meest gevoelig zijn voor bewegingen van de inkoopmanagersindex voor de eurozone en presteren slechter dan gemiddeld als deze index daalt”, aldus de analisten.

De sector is momenteel neutraal gewaardeerd, met een korting van 20 procent op de boekwaarde, wat overeenkomt met het langetermijngemiddelde.

In de loop van het jaar zullen de inkoopmanagersindices hun bodem bereiken, waarna Deutsche Bank weer positiever zal worden over banken, gezien de opwaartse ruimte dankzij de verwachte normalisering van het renteklimaat.

Deutsche Bank is verder positiever over de energiesector en bouwmaterialen, na recente zwakke marktprestaties, en minder positief over technologie- en luchtvaartfondsen die het juist goed deden. Over de mijnbouwers is de bank iets minder negatief.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.