Nederland - 29 mei 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Beursblik: Degroof Petercam verhoogt advies NSI naar Kopen

(ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam heeft maandag het advies voor NSI verhoogd van Toevoegen naar Kopen en daarbij tevens het koersdoel opwaarts bijgesteld van 4,20 naar 4,50 euro.

“NSI verkeert nu een aantal jaren in een transformatieproces, maar een nieuw managementteam heeft sinds afgelopen zomer dit proces versneld met een meer gefocuste en transparante strategie”, aldus analisten van de Degroof Petercam.

“De nieuwe strategie focust zich op goed gesitueerde Nederlandse kantoren, die groter zijn dan het grootste deel van de activa in de huidige portefeuille van NSI.” Het aandeel van panden in de vier grote steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht moet daarbij verder toenemen van de huidige 63 procent in de portefeuille.

De analisten van Degroof Petercam stelden echter ook dat een groot deel van de kantoren en retailpanden in portefeuille te klein en te talrijk zijn om de beheerskosten te kunnen optimaliseren.

Tot slot merkte het beurshuis nog op dat het management de tekenen van economische opleving in de markt voor Nederlandse kantoren heeft bevestigd, wat zich inmiddels vertaalt in een stabilisatie van de waarderingen, na circa tien jaar van dalingen.

Het aandeel NSI noteerde maandag op een rood Damrak 0,1 procent hoger op 3,83 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.