Nederland - 7 april 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Beursblik: CCBA droomkandidaat voor Heineken

(ABM FN-Dow Jones) Coca-Cola Beverages Africa (CCBA) is voor Heineken een ideale overnamekandidaat ter ondersteuning van de groeistrategie op het continent. Dit meldde analist Richard Withagen van Kepler Cheuvreux vrijdag in reactie op berichtgeving van persbureau Bloomberg dat Heineken één van de belangstellenden is om de Afrikaanse bottelaar van Coca-Cola over te nemen.

De marktvorser schat het overnamebedrag op circa 4 miljard dollar, waarmee Heineken zijn groeistrategie in bestaande en nieuwe markten in Afrika kan ondersteunen en daarbij kan zorgen voor dubbelcijferige bijdragen aan de winst van het bierconcern dankzij omzetgroei, kostensynergieën en margeverhoging.

Withagen tekende daarbij aan dat Heineken in alle opzichten voldoet aan de eisen van Coca-Cola voor overnamekandidaten en merkte daarbij op dat de Nederlandse bierbrouwer al bottelaar is voor het Amerikaanse frisdrankconcern in Congo, Democratische Republiek Congo, Rwanda en Reunion Island en eerder heeft aangegeven meer samenwerking met Coca-Cola te willen.

Heineken wilde desgevraagd geen commentaar op de mediaberichten geven aan ABM Financial News.

Kepler Cheuvreux houdt op Heineken een Kopen advies met een koersdoel van 90,00 euro. Op een rood Damrak noteerde het aandeel Heineken vrijdagochtend 0,5 procent lager op 79,87 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.