Europa - 3 februari 2020 - Beursbrink

Berenberg verhoogt koersdoel Unilever licht

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft maandag het koersdoel voor Unilever licht verhoogd van 55,00 naar 56,00 euro met een onveranderd Houden advies.

Volgens de analisten waren de laatste kwartaalcijfers van Unilever in lijn met de nieuwste ramingen. Analisten hadden hun taxaties al aangepast na de winstwaarschuwing van Unilever in december.

Het concern kwam afgelopen jaar met een onderliggende groei van 2,9 procent uit onder de eigen doelstelling van 3 tot 5 procent groei. “Het vereist een vlekkeloze uitvoering en een gunstige macro-omgeving om de langverwachte groei van meer dan 4 procent te realiseren”, stelden de analisten.

Berenberg verlaagde de winstramingen voor 2020 en 2021 met respectievelijk 2 en 4 procent. De analisten schatten de autonome groei minder hoog in en houden geen rekening meer met een aandeleninkoop ter waarde van 5 miljard euro per jaar.

Verder merkten de analisten op dat een strategische herziening van de thee-tak wellicht minder groot nieuws is dan sommigen misschien denken. Thee is goed voor 6 procent van de groepsomzet, maar drukte de onderliggende groei met slechts 20 basispunten, aldus Berenberg. “De impact van een verkoop zal daarom bescheiden zijn”, aldus de zakenbank.

Het aandeel Unilever sloot vrijdag op 52,70 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.