Nederland - 2 mei 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Beursblik: Accell in lastig parket zonder CEO

(ABM FN-Dow Jones) Accell Group bevindt zich in een lastig parket, nu de fietsenfabrikant de overnamegesprekken met Pon heeft afgebroken, kort nadat de CEO is teruggetreden. Dit zei analist Joost van Beek dinsdag desgevraagd tegen ABM Financial News.

“Vind in deze situatie maar eens een nieuwe CEO, ervan uitgaande dat die van buiten het bedrijf moet komen”, aldus de marktvorser.

Van Beek denkt dat Accell in ieder geval met nieuwe strategische opties moet komen, om zijn aandeelhouders tevreden te stellen. Dat kan samenwerking met andere partijen zijn, maar de analist sluit ook een nieuw, nogmaals verhoogd bod van Pon niet uit. “Als ze als stand-alone verder willen, zullen ze ook met een plan moeten komen dat de aandeelhouders accepteren”, aldus Van Beek.

Het laatste bod van Pon van 33,00 euro per aandeel in contanten, exclusief het dividend van 0,72 over 2016, beoordeelde Van Beek als “heel redelijk”. Bovendien was het duidelijk dat een overname van Accell door Pon, wat de grootste fietsenfabrikant ter wereld zou opleveren, tot goede synergieën en kostenbesparingen zou kunnen leiden, meent de analist.

Accell zei zelf dinsdag bij de bekendmaking van het beëindigen van de gesprekken met Pon, dat het overnamebod van Pon “op onvoldoende steun kan rekenen van de aandeelhouders”.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel Accell Group dinsdag 4,7 procent lager op 30,49 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.