Europa - 26 januari 2021 - Aandelen

Bescheiden winsten in Amsterdam

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs koerste dinsdagochtend licht hoger. Kort na elf uur won de AEX 0,6 procent op 661,97 punten.

Ondanks de bescheiden winsten, merkten analisten van SEB op dat beleggers terughoudend blijven, vanwege zorgen dat een omvangrijk steunpakket in de Verenigde Staten er vermoedelijk niet zo snel komt als gedacht. “Bidens poging om genoeg steun te vinden voor het pakket in de Senaat, lijken tot nu toe niet te slagen, hetgeen betekent dat Biden mogelijk concessies zal moeten doen om alsnog akkoord te krijgen”, aldus de analisten van SEB.

Verder merkten de analisten op dat veel landen mogelijk niet op tijd hun vaccins kunnen uitrollen om de aanhoudende snelle verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. “Een verlenging van de huidige restricties zou op korte termijn op de economische groei drukken”, waarschuwden de analisten.

De Europese Commissie, die de verdeling van vaccins bepaalt, bestelde tot dusver 2,3 miljard vaccins van zes verschillende farmaceuten. Brussel stelde dat het grootste deel van de vaccins naar verwachting in 2021 wordt geleverd en dat de lidstaten daarmee tot 70 procent van de volwassenen kan inenten tegen de zomer.

Desondanks zijn er veel vertragingen in de levering en productie van de vaccin bij twee farmaceuten, waardoor het mogelijk langer kan duren voordat deze doelstelling is behaald. Bovendien is er veel onzekerheid of andere vaccins worden goedgekeurd.

Het muntpaar euro/dollar noteerde vanochtend stabiel op 1,2130. De olieprijzen stegen met 0,6 procent.

Vandaag nabeurs rapporteren onder meer Microsoft en Texas Instruments kwartaalcijfers, terwijl voorbeurs de ogen vooral gericht zijn op American Express, General Electric, Johnson & Johnson en Lockheed Martin.

Naast de stroom aan bedrijfscijfers hebben beleggers vandaag ook oog voor onder meer de Case Shiller huizenprijzenindex en het Amerikaanse consumentenvertrouwen.

Stijgers en dalers

Onder de hoofdaandelen won ABN AMRO 2,3 procent. Unibail-Rodamco-Westfield klom 1,8 procent. Prosus noteerde onderaan met een verlies van 2,6 procent, na een koersval van deelneming Tencent in Hongkong.

In de AMX won Basic-Fit 0,9 procent, na een flinke koersval op maandag. Air France-KLM en OCI stegen tot 2,8 procent, maar Flow Traders leverde 1,5 procent in. OCI kreeg een vers koopadvies van ING.

In de AScX won BAM 3,0 procent. Heijmans klom 2,1 procent na het tekenen van een onderhoudscontract met de Nederlandse Staat.

Het lokaal genoteerde Lavide won nog eens 2,6 procent.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.