Nederland - 20 november 2020 - Beursbrink

Berkshire Hathaway stapt in vier farmabedrijven

door STIJN

Het Berkshire Hathaway van beurslegende en miljardair Warren Buffett heeft begin deze week aangekondigd dat het bedrijf zal investeren in vier grote farmaceutische bedrijven. Het bestuur van Berkshire Hathaway is ervan overtuigd dat de farmaceutische industrie gaat profiteren van zodra de wereld ontwaakt uit deze coronapandemie.

Warren Buffett was en is nog altijd een beurslegende. Zijn acties op de aandelenmarkten worden altijd goed in de gaten gehouden omdat hij vaak goede beslissingen neemt en grotendeels in waarde aandelen investeert. Zijn aanpak heeft hem miljardair gemaakt doorheen de jaren.

De investeringsfirma, dat hij bezit samen met zijn zakenpartner Charlie Munger, doet het dan ook niet slecht. Begin deze week kondigde Buffett aan dat ze aan het investeren zijn in vier grote farmaceutische bedrijven, namelijk Abbvie, Bristol-Myers, Merck & Co en Pfizer.

Betere industrie

Berkshire Hathaway gaat namelijk 1,8 miljard dollar investeren in elk van de eerste drie vermelde bedrijven en 136 miljoen dollar in Pfizer. Ze zijn ervan overtuigd dat de farmaceutische industrie efficiënter en beter zal werken en gaat profiteren van de wereld post-COVID-19. James Armstrong, voorzitter van Henry H. Armstrong & Associates, benadrukt de verbeteringen in deze industrie.

The sector has become more efficient as big drug companies partner with smaller, inventive rivals. But you will always need companies with scale for manufacturing and distribution, including vaccines with global application.

Het geld voor de investeringen komt van aandelen die Berkshire Hathaway heeft verkocht. Onder andere hun positie in Costco Wholesale Corp, goed voor 1,3 miljard dollar cash. Alsook hun posities in verschillende luchtvaartmaatschappijen, waarvan Buffett zegt dat hun toekomst onzeker is.

Bronnen: Yahoo Finance

Foto: PickPic

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.