Nederland - 18 september 2018 - Luchtvaart

Berenberg ziet opwaartse ruimte Air France-KLM

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg gaat het aandeel Air France-KLM volgen met een koopadvies en koersdoel van 10,50 euro, wat ongeveer een kwart hoger is dan de huidige koers.

Natuurlijk heeft de luchtvaartmaatschappij grote problemen met zijn vakbonden in Frankrijk en die moeten met urgentie aangepakt worden, aangezien de kosten van arbeid en stakingen de pan uit rijzen. De nieuwe CEO Ben Smith heeft daarvoor een mandaat en kan voor een harde lijn kiezen, zoals IAG eerder deed bij de Iberia-stakingen. Dit kan voor meer onrust zorgen op de korte termijn, maar daarna jarenlang een stevige bodem onder het aandeel leggen.

De kosten liggen bij Air France 20 procent hoger dan bij de gemiddelde gerenommeerde maatschappij. Als die dalen, zouden de marges sterk opfleuren, menen de analisten van de zakenbank. Bovendien is het bedrijf zeer gevoelig voor omzetgroei: als de omzet een procentpunt hoger uitvalt dan verwacht, stijgt de operationele winst met 15 procent. Volgens een marktanalyse van Berenberg is er meer ruimte om in 2019 de prijzen voor lange-afstandsvluchten te verhogen, dan de markt denkt.

Zulke meevallers kunnen zorgen voor een beter sentiment en hogere koersen, zeker als de Franse Staat zijn belang zou verkopen.

Als je Air France-KLM in stukken zou verkopen dan zouden KLM en de resterende luchtvloot 6,00 euro per aandeel waard zijn, becijferden de analisten. De waarde die aan Air France wordt toegeschreven is dan erg laag, terwijl de Franse maatschappij goed is voor 55 procent van de capaciteit van de groep. Hier is dus waarde te vinden voor beleggers die bereid zijn tijdelijke volatiliteit te doorstaan.

Het aandeel Air France-KLM noteerde dinsdag op een licht hoger Damrak 2,3 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.