Nederland - 20 juni 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Berenberg verlaagt koersdoel KPN

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft het koersdoel voor KPN licht verlaagd van 3,55 naar 3,45 euro, met handhaving van het koopadvies. Dit bleek uit een rapport van de Duitse zakenbank over de telecomsector.

Ondanks lagere ramingen voor zowel de omzet als het bedrijfsresultaat (EBITDA) biedt het aandeel een korting van 15 procent ten opzichte van de waarderingen van sectorgenoten, als gekeken wordt naar de verwachte resultaten in 2019.

In het zakelijke segment scoort KPN erg laag in de nieuwste beoordeling door Berenberg, met name door het oude vastelijnbedrijf. Dit wordt volgens de analisten evenwel gecompenseerd door het consumentensegment.

De analisten voorzien een stabilisering van de omzet in 2019, waar eerder werd gerekend op 2018. De omzetverwachting wordt per saldo met minder dan 1 procent verlaagd, wat leidt tot een eveneens 1 procent lagere verwachting voor de EBITDA.

Gezien de aanzienlijke kostenbesparingen die gepland staan tot 2020, zou deze omzetverwachting volgens Berenberg voldoende moeten zijn om de consensusverwachting voor de EBITDA in 2017 te verslaan en in de daaropvolgende twee jaar met 2 procent te overtreffen.

Het aandeel KPN sloot maandag op 2,97 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Download vandaag nog het Biotech Rapport van BeursBrink

De heren bij BeursBrink hebben wekenlang de biotechsector geanalyseerd. En de meest kansrijke aandelen, ETFs én beleggingsfondsen, zijn in dit rapport opgelijst. Bekijk het Biotech Rapport vandaag nog.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.