Europa - 28 november 2019 - Beursbrink

Berenberg verlaagt koersdoel ABN AMRO

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft donderdag het koersdoel voor ABN AMRO verlaagd van 19,00 naar 17,00 euro, met behoud van het Houden advies, omdat de twee pilaren van het aandeel, de beloofde kostenbesparingen en teruggave van kapitaal, een illusie lijken.

De kostenbesparingen gaan tegenvallen, omdat de bank meer moet investeren in compliance, aldus de analisten. Deze kosten vallen buiten het kostendoel van 5 miljard euro in 2020 en dat zal naar schatting 7 procent van de winst kosten. De aankomende nieuwe CEO kan daarbij gaan investeren in compliance, om uitvoering van de nieuwe strategie minder riskant te maken.

Berenberg gaat uit van een boete van 400 miljoen euro voor de compliance-gebreken, wat min of meer proportioneel zou zijn aan de boete voor ING.

De analisten denken dat ook het tempo van kapitaalteruggave door ABN AMRO zal vertragen. Ze rekenen op een uitbetalingspercentage van 60 procent van de winst in 2019 en 2020, terwijl het compliance-onderzoek loopt.

Van de banken in de Benelux, is ABN AMRO tenslotte het meest gevoelig voor een langdurige lage rente. Zou de rente zo laag blijven als in september, zou dit vanaf 2021 tot 21 procent van de winst oppeuzelen. Gelukkig is de rente sinds september weer wat gestegen, merkte Berenberg op.

Het aandeel ABN AMRO sloot woensdag op 15,76 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

Reageer op dit artikel