Europa - 15 mei 2020 - Beursbrink

Berenberg verlaagt koersdoel ABN AMRO

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft vrijdag het koersdoel voor ABN AMRO verlaagd van 8,50 naar 6,70 euro met een onveranderd Houden advies.

De verwachtingen die ABN AMRO heeft afgegeven voor de inkomsten en de kredietverliezen op slechte leningen, zullen de analistenconsensus voor de winst per aandeel substantieel omlaag trekken, maar er is ruimte voor meer teleurstelling, zo stelden de analisten van Berenberg vrijdag in een rapport.

In zijn vooruitblik gaat ABN AMRO uit van een daling van het reële Nederlandse bruto binnenlands product met 3,8 procent en met 4,2 procent in de eurozone. De Europese Commissie gaat inmiddels echter al uit van dalingen met bijna 7 en 8 procent en andere banken gaan gemiddeld uit van 6 procent krimp in hun thuisland. Ook lijkt ABN optimistisch over de werkloosheid in Nederland, en over de huizenprijzen, die nog steeds zullen stijgen dit jaar, in de aannames van de bank.

De halfjaarcijfers kunnen daardoor een tegenvaller worden, omdat Europese banken het verzoek hebben gekregen van de ECB om de economische ramingen van de centrale bank te gebruiken, waarschuwde Berenberg.

Dit zou nog hogere verwachte voorzieningen voor oninbare leningen kunnen opleveren voor 2020, tot 3,0 miljard euro in plaats van de toch al astronomische raming van 2,5 miljard van ABN AMRO eerder deze week bij de kwartaalcijfers. De consensus lag voor de kwartaalupdate op 2,0 miljard euro.

Berenberg voorziet geen nettowinst in de rest van het jaar, dus ook geen dividend, en verlaagde de winstramingen voor de komende jaren met gemiddeld 13 procent. De verwachte consenusverlaging lijkt al in de koers te zijn verdisconteerd, en daarom blijft het Houden advies staan.

ABN AMRO sloot donderdag op 6,05 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

Reageer op dit artikel