VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 2 maart 2020 - Aandelen

Berenberg verlaagt koersdoel AB InBev flink

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN) Berenberg heeft maandag het koersdoel voor AB InBev fors verlaagd van 109,00 naar 94,60 euro, maar handhaafde wel het koopadvies.

Volgens de analisten was het einde van 2019 teleurstellend voor de bierreus. Met een zwak vierde kwartaal kwamen de resultaten van AB InBev onder de consensusverwachtingen uit.

Verder gaf AB InBev dat het een 10 procent lagere EBITDA in het lopende eerste kwartaal verwacht als gevolg van het coronavirus, aldus Berenberg. Het beurshuis benadrukt dat meer dan helft van de brouwerijen van AB InBev in China wel weer open gingen, terwijl er een akkoord is voor de opening van de resterende brouwerijen met uitzondering van die in Wuhan, het epicentrum van de virusuitbraak.

“Dit is positief nieuws”, aldus Berenberg, omdat het AB InBev in staat stelt om aan de vraag te voldoen, zodra de situatie weer normaliseert.

Het beurshuis heeft vanwege de zwakke cijfers van de bierbrouwer in 2019 en de impact van het coronavirus de taxaties voor de winst per aandeel in 2020 met 25,5 procent verlaagd en met 18,6 procent voor 2021.

Berenberg benadrukte dat het aandeel momenteel de teleurstelling over 2019 weergeeft, maar de analisten vragen zich af of de premium waardering van concurrent Heineken eigenlijk gerechtvaardigd is.

“De groeicijfers van AB InBev waren in 2019 lager dan die van Heineken, maar het is de vraag of dat voldoende is om een dergelijke  grote discrepantie in de waardering te rechtvaardigen”, aldus Berenberg.

Het aandeel AB InBev noteerde maandag 4,1 procent hoger op 52,78 euro. Heineken werd 2,1 procent duurder op 91,84 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.