Europa - 15 oktober 2020 - Aandelen

Berenberg verhoogt koersdoel ASML naar 405,00 euro

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft donderdag het koersdoel voor ASML verhoogd van 320,00 naar 405,00 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling.

De analisten wezen op de kwartaalupdate van ASML op woensdag. Hieruit blijkt volgens hen dat de vraag uit de eindmarkten van de Veldhovense toeleverancier veerkrachtig is.

Daarbij waren de kwartaalresultaten ook beter dan verwacht, terwijl de door ASML afgegeven outlook voor het vierde kwartaal in lijn met de analistenverwachtingen is.

De omzet zal dit jaar dan ook vermoedelijk met 13 procent stijgen, “ondanks corona”.

Voor 2021 rekent ASML op een lage dubbelcijferige groei, een signaal volgens analist Tammy Qiu van Berenberg dat de onderneming harder weet te groeien dan de markt, die het vermoedelijk met een enkelcijferige groei zal moeten doen.

“Naar onze mening verdient ASML een hogere multiple dan voor de corona-uitbraak, nu het heeft laten zien dat het bedrijfsmodel stabiel en veerkrachtig is”, schreef Qiu donderdag. Zij hanteert een multiple van 35 keer de verwachte winst per aandeel in 2021 van 11,59 euro. Voorheen ging Berenberg uit van een multiple van 28.

In 2022 ziet Qiu de winst per aandeel ASML stijgen naar 13,05 euro. Het dividend per aandeel loopt dan vermoedelijk op van 2,76 naar 3,18 euro. Voor 2020 mikt de analist op een dividend van 1,35 euro per aandeel.

ASML sloot woensdag op 340,90 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.