Nederland - 6 juli 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Berenberg trekt koersdoel IMCD op

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft het koersdoel voor IMCD verhoogd van 51,00 naar 53,00 euro en handhaafde de koopaanbeveling op het aandeel.

In een rapport waarin ook sectorgenoten Brenntag en Univar onder de loep worden genomen, bleken de analisten van de Duitse zakenbank een sterke voorkeur voor IMCD te hebben. Niet alleen is de autonome groei van het Nederlandse distributeur van chemicaliën en voedingsingrediënten sterker, maar ook heeft IMCD zich beter versterkt met de juiste overnames. Volgens de marktvorsers zal dit beeld in de toekomst niet anders zijn.

IMCD heeft volgens Berenberg meer mogelijkheden voor toekomstige acquisities dan de beursgenoteerde sectorgenoten Brenntag of Univar. Sinds maart 2011 heeft IMCD meer dan 27 overnames afgerond en in de afgelopen vier jaar werd jaarlijks meer dan 100 miljoen euro in acquisities gestoken. De analisten voorzien dat de onderneming in 2018 over een oorlogskas van 220 miljoen euro kan beschikken, terwijl de schuldratio onder de 3,0 blijft.

Berenberg berekende dat IMCD met iedere 100 miljoen euro aan acquisities de winst per aandeel met circa 7 procent opkrikt in het eerste volledige jaar na de overname.

Het aandeel IMCD sloot woensdag 0,1 procent lager op 47,23 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.