Europa - 22 januari 2020 - Beursbrink

Berenberg haalt Unilever van kooplijst

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft het advies voor het aandeel Unilever verlaagd van Kopen naar Houden en het koersdoel neerwaarts bijgesteld van 60,00 naar 55,00 euro. Dit bleek woensdag uit een analistenrapport van de zakenbank.

Analisten van Berenberg betoogden woensdag dat een matige groei in kernmarkten als de Verenigde Staten en Brazilië en een vertraging in India en Afrika een autonome groeiversnelling tot een uitdaging maken.

Zij voorzien daarbij dat de zorgen over een margeherstel bij Unilever op de voorgrond blijven staan.

Berenberg onderscheidde drie uitdagingen. Ten eerste de teruggevallende groei in India, ten tweede de zwakke vraag en toegenomen druk op distributeurs in West-Afrika en ten derde de groei in Noord-Amerika die achterblijft bij de verwachtingen. Daarnaast blijft Europa een lastige regio, terwijl Zuid-Amerika nog altijd geen solide regio is.

De taxaties voor de winst per aandeel voor 2020 en 2021 zijn door Berenberg met circa 2 procent verlaagd.

Een margeherstel wordt door Berenberg niet waarschijnlijk geacht, omdat Unilever kostenbesparingen gebruikt voor investeringen.

Berenberg heeft een margeraming voor 2020 van 19,7 procent en voor 2021 van 20,0 procent. De raming voor de autonome groei voor 2020 ligt bij de bank nu op 3,3 procent en voor 2021 op 3,8 procent.

De bank verwacht bij de resultaten over het vierde kwartaal de aankondiging van een aandeleninkoop ter waarde van 5 miljard euro.

Unilever sloot dinsdag op een rood Damrak 0,2 procent hoger op 51,16 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.