Europa - 7 oktober 2020 - Aandelen

Beperkte verliezen in Amsterdam

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs koerste woensdag licht lager. Rond de klok van elf uur verloor de AEX 0,3 procent op 553,89 punten.

Beleggers zochten vanochtend naar richting en de aandelenmarkten in Europa trokken zich vooralsnog niet op aan de aangetrokken Amerikaanse futures. De Amerikaanse politiek en cruciale gesprekken over een steunpakket in de Verenigde Staten houden beleggers momenteel bezig.

Wall Street lijkt zich vandaag juist op te maken voor een herstel na een scherpe daling op dinsdagavond, toen de Amerikaanse president Donald Trump bekendmaakte dat hij gesprekken over een steunpakket wil uitstellen tot na de presidentsverkiezingen. In reactie op het nieuws daalde de Dow Jones-index dinsdag nog met 375 punten.

Trump liet later op Twitter weten dat hij wel bereid is om diverse separate steunmaatregelen goed te keuren, inclusief een nieuwe ronde helikoptergeld.

“Het is best moeilijk om te begrijpen wat hij nu precies wil”, aldus investment manager Simon Wiersma van ING. “Misschien was hij geschrokken van de negatieve reacties op Wall Street op zijn eerdere tweets.”

“We zouden een veel forsere verkoopgolf op de mondiale aandelenmarkten hebben gezien, ware het niet dat beleggers denken dat een nieuw steunpakket er alsnog gaat komen, ongeacht wie de presidentsverkiezingen wint”, aldus marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade.

Vermoedelijk zullen de presidentsverkiezingen ook vandaag beleggers bezig houden met een debat tussen vicepresident Mike Pence en Democraat Kamala Harris op de agenda. Bovendien zullen centrale bankiers de aandacht trekken, waarbij diverse prominenten van de Federal Reserve en voorzitter Christine Lagarde van de Europese Centrale Bank zullen speechen. Vanavond verschijnen ook de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Amerikaanse centrale bank.

Beleggers hopen met de speech van Lagarde meer zicht te krijgen op het monetaire beleid van de ECB en de euro zal vermoedelijk in beweging komen, zo voorziet Aslam van AvaTrade. “Sinds haar laatste toespraak staat de euro onder druk. De ECB heeft tegenstrijdige uitspraken gedaan met betrekking tot de munt”, aldus Aslam.

Vanochtend werd bekend dat de Duitse industriële productie in augustus is gedaald, na drie maanden van groei. Berlijn is de laatste Europese stad waar nieuwe restricties zijn doorgevoerd voor cafés en bedrijven, die om elf uur in de avond dicht moeten. In onder meer Madrid en Parijs gelden soortgelijke maatregelen.

De olieprijzen daalden met 2,0 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1757. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1783 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog 1,1786 op de borden.

Stijgers en dalers

Onder de hoofdfondsen steeg Heineken met 3,0 procent, gevolgd door DSM met 1,3 procent. Jefferies verhoogde voor Heineken het advies naar Kopen met een koersdoel van 95,00 euro, aldus handelaar Bert van der Pol van Today’s Groep. UBS werd juist positiever over DSM en stelde het koersdoel met een tientje opwaarts bij.

RELX leverde 2,2 procent in.

In de AMX won PostNL nog eens 1,8 procent op 2,99 euro na op dinsdag al ruim 12 procent te zijn gestegen na een outlookverhoging. Diverse analisten stelden woensdag hun koersdoelen voor het postbedrijf opwaarts bij. Zo verwachten ING en Bank of America dat een koers van 3,60 euro mogelijk is. Bij ING staat het aandeel nog steeds op de favorietenlijst, ondanks de flinke koerssprong sinds het dieptepunt in maart, toen het aandeel nipt onder de 1,00 euro noteerde. Air France-KLM verloor 2,9 procent.

Onder de kleinere aandelen won Kendrion 5,4 procent, maar verloor ICT Group 1,8 procent.

Het lokaal genoteerde Beter Bed steeg met 7,7 procent.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.