Europa - 24 maart 2021 - Aandelen

Beperkt opwaarts potentieel voor methanolprijzen

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) OCI profiteert momenteel van de hogere methanolprijzen, maar de ruimte voor een verdere prijsstijging is beperkt. Dit menen analisten van Morgan Stanley woensdagochtend.

De methanolprijzen in Europa liggen voor het tweede kwartaal ruim 5 procent hoger op kwartaalbasis en op jaarbasis zelfs bijna 58 procent hoger en dat is positief voor de winstgevendheid van OCI, zo stelde Morgan Stanley.

Desondanks verwacht de zakenbank dat de opwaartse potentie van de methanolprijzen beperkt is op korte termijn, mede door een herstel van het aanbod na onder meer de strenge winter in de VS en een herstel van de volumes in Iran. Ook een stijging van de voorraden, vooral in China, zal een impact hebben op de methanolprijzen, evenals een beperkter herstel van de vraag als gevolg van de sterk oplopende coronabesmettingscijfers in Europa.

Volgens Morgan Stanley zal de belangrijkste aanjager voor de methanolprijzen vooral de ontwikkeling van de olieprijzen zijn, die momenteel juist onder druk staan door een ongunstige balans tussen vraag en aanbod en een sterkere dollar.

Morgan Stanley handhaafde het Overwogen advies op OCI met een koersdoel van 20,50 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.