Europa - 9 november 2020 - Aandelen

Beperkt opwaarts potentieel Philips

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Een belangrijke drijfveer voor de aandelenkoers van Philips moet komen uit toekomstige winstcijfers, maar het opwaarts potentieel is beperkt. Dit schreef ING maandag in een analyse in navolging van de beleggersdag afgelopen vrijdag.

Voor de periode 2021 tot en met 2025 rekent Philips op een versnelling van de vergelijkbare omzetgroei naar 5 tot 6 procent, waarbij alle divisies in deze bandbreedte zullen vallen. Tegen 2025 zal de aangepaste EBITA-marge rond de 20 procent uitkomen.

De analisten van ING wijzen erop dat de doelstelling voor de vergelijkbare omzetgroei slechts 1 procentpunt hoger ligt en dat de marge met 60 tot 80 basispunten per jaar zal moeten verbeteren.

Dit resulteert volgens ING in een samengestelde jaarlijkse groei van 5 procent en een stijging van de aangepaste EBIT met 9 procent per jaar. Samen met het dividend en een eventuele aandeleninkoop levert dit een jaarlijks rendement op het aandeel van 11 procent op.

Dat is behoorlijk, aldus ING, en mogelijk aantrekkelijk wanneer Philips onderdeel is van een aandelenportefeuille, maar opzichzelfstaand vinden de analisten dit niet voldoende om een koopaanbeveling voor het aandeel te geven.

ING handhaaft dan ook het Houden advies met een koersdoel van 46,00 euro. Het aandeel Philips noteerde maandag 1,0 procent hoger op 43,48 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.