Nederland - 23 november 2018 - Telecom

Beleggersdag positieve aanjager voor KPN

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De aankomende beleggersdag van KPN op 28 november kan een positieve aanjager zijn voor het telecombedrijf, hoewel het vermoedelijk geen groot nieuws zal opleveren. Dit stelden analisten van Morgan Stanley.

Volgende week houdt KPN niet alleen een beleggersdag, maar beslist Brussel bovendien over de voorgestelde fusie tussen T-Mobile en Tele2. De uitkomst van dit besluit over consolidatie zal geen grote veranderingen teweeg brengen voor een goed gepositioneerd KPN, denken de analisten. Morgan Stanley noemde een consolidatie wel positief voor de mobiele markt.

Morgan Stanley hoopt van KPN volgende week meer zicht te krijgen in de ontwikkeling van de vrije kasstroom en de plannen om aandeelhouders te belonen.

Toch verwachten de analisten geen groot nieuws van het bedrijf te horen, maar eerder een uitgebreide beoordeling van de verschillende bedrijfstakken, de strategie en de financiële verwachtingen.

Morgan Stanley voorziet dat KPN mogelijk zijn doelstellingen op het gebied van kostenbesparingen zal verhogen of zal verleggen tot 2019/2020. Daarbij zullen de investeringen de komende jaren het huidige investeringsbudget van 1,1 miljard euro niet overtreffen, denken de analisten.

Ook zal KPN vermoedelijk een conservatieve outlook voor de EBITDA afgeven door te zeggen dat deze de komende jaren stabiel zal zijn. Als KPN toch op groei zegt te mikken, al is het maar een beetje, dan kan dit volgens Morgan Stanley een gunstige uitwerking hebben op de koersontwikkeling.

Morgan Stanley handhaafde het Overwogen advies op KPN met een koersdoel van 3,00 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.