Nederland - 30 maart 2023 - Aandelen
door AMY YASSIM

Beleggers onderschatten internationale aandelen, volgens Charles Schwab strateeg

Beleggers moeten zich meer richten op internationale aandelen, omdat deze sector momenteel een over het hoofd gezien potentieel biedt. Dat zegt Jeff Kleintop, de chief global investment strategist van Charles Schwab. Hij merkt op dat Europese aandelen momenteel aantrekkelijke waarderingen hebben en een groeivooruitzicht van 6% in het eerste kwartaal, in tegenstelling tot negatieve 5% voor Amerikaanse aandelen.

728x90

Hoewel tech-aandelen momenteel veilig lijken te zijn vanwege de bankencrisis, denkt Kleintop dat internationale aandelen een betere keuze zijn.

“We hebben elke maand van dit jaar gezien dat internationale aandelen beter hebben gepresteerd dan Amerikaanse aandelen, ondanks de vrees voor een recessie in januari, zorgen over oververhitting en inflatie in februari en de financiële crisis in maart”

— Lees ook: 3 penny stocks die 500% kunnen stijgen in 2023

Europese banken minder blootstelling aan commercieel vastgoed

Kleintop wijst erop dat de Stoxx Europe 600-index momenteel verwacht wordt een groei van 6% te zien in het eerste kwartaal, terwijl de S&P-index naar verwachting met 5% zal krimpen.

Hij benadrukt ook dat Europese banken minder blootgesteld zijn aan commercieel vastgoed dan Amerikaanse banken, wat kan helpen om hun risico’s te beperken.

Inflatie komt in golven

Volgens Kleintop moeten beleggers ook rekening houden met mogelijke inflatiegolven. De strateeg waarschuwt:

“Mijn nummer één zorg is dat inflatie in golven komt, zoals COVID dat deed… Ik denk niet dat markten erop voorbereid zijn dat inflatie voor een maand of twee weer oploopt, voordat het weer daalt. Markten verwachten dat de Fed later dit jaar in staat zal zijn om de rente te verlagen, en ik weet niet zeker of dat het geval zal blijven als we een stijging van de inflatie zien”

Bron: MarketWatch
Foto: iStock

— Lees ook: Aandelen kopen doe je zo [update 2023]

Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.