Nederland - 21 oktober 2020 - Technologie

Beleggers moeten verder kijken dan Big Tech

door SVEN VAN GASSE

Big Tech bedrijven zijn het hele jaar door de favoriete aandelen op Wall Street geweest. Sommige experts denken echter dat het tijd is om de focus te verschuiven naar kleinere technologiebedrijven of gezondheidstechnologie.

Een deel van het probleem is dat de FAANG aandelen – Facebook, Amazon, Apple, Netflix en Google – zo hard zijn gestegen dat ze de hele markt overnemen.

Deze zes bedrijven vormen nu bijna een kwart van de S&P 500 index en bijna de helft van de Nasdaq 100. Volgens experts is dit voor beleggers een beetje te veel van het goede.

Michael Loukas, CEO van TrueMark Investments, stelt:

Wanneer je een tracker van de Nasdaq 100 koopt, koop je in feite FAANG aandelen.

Dynamische industrieën

Beleggers moeten dus verder kijken dan de grote technologieaandelen. Michael Loukas zegt dat een verschuiving naar kleinere, snelgroeiende, innovatieve bedrijven die de volgende leiders van de sector kunnen worden een idee is dat zeker te overwegen valt.

Loukas richt zich op opkomende leiders in dynamische industrieën zoals virtual reality, cybersecurity en gezondheidstechnologie. De winst- en omzetgroei van deze bedrijven zal naar verwachting veel hoger zijn dan van de technologiereuzen.

Loukas stelt:

Je wilt beleggen in sectoren die voor de pandemie al aantrekkelijk waren.

Big Tech onder druk

Ondertussen wordt Big Tech zeker niet geholpen door de recente regelgevende en politieke acties zoals de anitrustzaak tegen Google.

Ook Apple, Amazon en Facebook liggen al onder vuur van zowel de Republikeinen als de Democraten. Dit zal niet veranderen, ongeacht wie de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november zal winnen.

Hiernaast zijn de waarderingen van grote technologiebedrijven tot waanzinnige hoogtes opgelopen. Kleinere technologiebedrijven zijn veel goedkoper gewaardeerd en zijn ook meer op de binnenlandse markt gericht.

Bron: CNN

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.