Nederland - 12 januari 2022 - crypto

Beleggers betalen miljoenen voor virtueel land in de metaverse

door SVEN VAN GASSE

Het is geen geheim dat de prijzen op de vastgoedmarkt de pan uitrijzen. Sommige investeerders betalen echter ook miljoen voor stukken land die niet fysiek zijn, maar die online in de metaverse liggen.

De metaverse is het nieuwe speeltje in de technologiesector. De prijzen voor onroerend goed in de metaverse zijn de afgelopen maanden met maar liefst 500% gestegen.

In deze virtuele werelden werken echter mensen samen als cartooneske personages of avatars, vergelijkbaar met een realt-time multiplayer game. Vandaag de dag kunnen mensen deze werelden benaderen via een normaal computerscherm. Meta en andere bedrijven hebben echter een langetermijnvisie op het bouwen van 360-graden immersieve werelden.

Andrew Kiguel, CEO van Tokens.com, stelt:

De metaverse is de volgende stap van sociale media.

Risicovol

Het kopen van virtueel land is vrij eenvoudig. Dit gebeurt ofwel rechtstreeks van het platform of via een ontwikkelaar. Wanneer een investeerder een stuk land koopt kan deze het interactief maken door het in te richten of te renoveren.

Janine Yorio van de virtuele vastgoedontwikkelaar Republic Realm benadrukte echter wel dat investeren in land op de metaverse zeer risicovol is. Ze raadt dan ook aan om enkel geld te investeren dat je kan missen. Investeren in de metaverse is op dit moment nog zeer speculatief waardoor de winsten zeer hoog zijn maar de potentiële verliezen zijn dit ook.

Bron: CNBC
Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.