Europa - 10 september 2019 - Aandelen

Beheer kaspositie Kiadis cruciaal

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Kiadis Pharma heeft vermoedelijk nog voor ongeveer twaalf maanden geld in kas om zijn activiteiten en kosten te financieren. Dit stelde KBC Securities dinsdag in reactie op de halfjaarcijfers waarmee het biotechbedrijf kwam.

Eind juni stond de kaspositie op 62,7 miljoen euro, volgens het bedrijf. “Gecorrigeerd voor de kapitaalverhoging van 27,6 miljoen euro in mei en een toevoeging van 3,1 miljoen euro in contanten door de overname van CytoSen, wijst dit op een totale cash burn van 26,0 miljoen euro”, berekende analist Lenny Van Steenhuyse.

Hij meent dat het beheer van de kaspositie de komende periodes “van cruciaal belang zal zijn, gezien de R&D-kosten die snel stijgen en de schuldaflossingen die verder zullen drukken op de cashreserves.”

Van Steenhuyse heeft een Accumuleren advies op Kiadis Pharma met een koersdoel van 10,50 euro. Het aandeel noteert dinsdag kort na de openingsbel bijna 10 procent lager op 5,54 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

Reageer op dit artikel