België - 17 februari 2017 - Aandelen
door DIETER P.

Befimmo lost verwachtingen in en behoudt dividend

De Belgische vastgoedgroep heeft in 2016 zijn eigen verwachtingen ingelost en behoudt zijn dividend, ondanks een lagere winst.

Befimmo (ticker: BEFB), gespecialiseerd in kantoorgebouwen in Brussel, betaalt voor het tweede jaar op rij een brutodividend van 3.45 EUR per aandeel (goed voor een brutodividendrendement van 6.7%). Ook voor het lopende boekjaar mikt de vastgoedgroep op 3.45 EUR. Dat maakte het bedrijf gisteren na beurs bekend.

epra

De netto-huurinkomsten bedroegen in 2016 137 miljoen EUR ten opzichte van 139.5 miljoen EUR. De winst per aandeel daalde van 3.89 EUR naar 3.68 EUR. De komende twee jaar zou de winst per aandeel moeten stijgen, waardoor het dividend is ‘veiliggesteld’.

Befimmo verwacht de komende weken een bouwvergunning voor zijn Quatuor-project op de hoek van de Albert II-laan en de Kleine Ring, een nieuwbouw die de bestaande Noord Building zal vervangen. De werken zouden drie jaar duren.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws België

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit België

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.