Europa - 20 september 2019 - Aandelen

Barclays zet Philips op kooplijst

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Barclays is vrijdag gestart met het volgen van Philips met een Overwogen advies en een koersdoel van 51,00 euro.

“We beschouwen de transformatie van Philips als ver van klaar en zien meer opwaarts potentieel voor de groei en de marges”, aldus de analisten.

Voor de omzet mikt Barclays op een samengestelde jaarlijkse groei van 5,8 procent tussen 2018 en 2021. Daarbij zal door kostenmaatregelen de marge in 2023 vier procentpunt hoger uitvallen, denkt de Britse bank. Daarmee komt de winst van Philips uit aan de bovenkant van de sector.

“En we denken niet dat dit is ingeprijsd”, scheef Barclays, die de komende periode dan ook op opwaartse bijstellingen van analisten rekent.

In een optimistisch scenario denkt Barclays zelfs dat de koers van Philips naar 58,20 euro kan.

Op 24 september houdt Barclays een beleggersbijeenkomst met CEO Frans van Houten.

Het aandeel Philips sloot donderdag op 44,01 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

Reageer op dit artikel